Därför kunde inte Mikael Persbrandt sluta gråta

Niklas Strömstedt sjöng en av Ulf Lundells låtar till Sanna Lundell i "Tillsammans med Strömstedts", vilket fick hennes sambo Mikael Persbrandt att fullständigt bryta ihop i tårar.

Det blev en känslosam stund för Mikael Persbrandt, 53, i TV4:s nya program “Tillsammans med Strömstedts”. Vid ett tillfälle satte sig programledaren Niklas Strömstedt, 58, med gitarren och sjöng låten “Sanna”, för Persbrandts sambo Sanna Lundell, 38. Låten är skriven av hennes pappa, artisten Ulf Lundell, 67, och handlar om Sanna som liten. Bland annat sjunger Ulf raderna “Sanna, inga löften ikväll mer än ett enda, jag finns här hos dig vad som än skulle hända“.

LÄS MER: Persbrandt om Ulf Lundell: “Jävligt frånvarande som morfar”

Tolkningen fick Mikael Persbrandt att brista ut i tårar och framför kamerorna torkade han sig flera gånger i ögonen.

– Jag är väldigt rörd. Det är ovanligt, det är nya upplevelser för mig varje dag. Det är något med livet, den här låten handlar ju om er två och alla år som har gått. Han sjunger om ett litet barn och här är du nu, säger en märkbart tagen Persbrandt i programmet.

Mikael Persbrandt grät öppet i programmet. Foto: TV4

Sanna Lundell har tidigare berättat om sin relation till sin pappa i boken “Djävulsdansen – bli fri från medberoende”, som kom 2015. Efter det skrev Ulf Lundell ett skarpt inlägg på sin blogg där han sa upp bekantskapen med sin dotter.

När Sanna får höra Niklas Strömstedt sjunga låten om henne igen så blundar hon och minns.

– Det är sådana otroliga minnesflashbacks från den tiden. Det är både sorgset och jättefint såklart, säger Sanna Lundell i programmet och fortsätter:

– Jag lyssnar på hans musik och spelar den för barnen. Det är en hel bank av minnen. Jag är stolt över hans musikskatt, jag tycker om hans låtar. Den låten han spelat till mig, “Sanna”, den är gullig.

“Tillsammans med Strömstedts” sänds 21.00 på torsdagar på TV4.

LÄS MER: Sanna om bråken med Micke: “Gör slut fem gånger om året”

Foto: TV4

 

SENASTE NYTT!