young royals

Därför känner du igen Marcus i Young royals

Tommy Wättring och Omar Rudberg.

Netflix-serien Young Royals har fått ordentlig spridning runt om i världen och är minst sagt aktuell.
Marcus, som spelas av Tommy Wättring känner nog en del igen från tidigare, frågan är var ifrån.
Svaret hittar du här!
Vem är...? – med Young Royals-skådespelarna
1:01

Efter reklamen: Vem är...? – med Young Royals-skådespelarna

(1:01)

Slå på ljud

Den andra säsongen av Young royals är nu ute på Netflix och tittarna kan efter all väntan äntligen se alla sex avsnitt.

I säsongen ser vi återigen huvudkaraktärerna Edvin Ryding, 19, i rollen som prins Wilhelm, Omar Rudberg, 23, som Simon och Malte Gårdinger, 22, som spelar August.

Men i den andra säsongen dyker ett nytt ansikte upp, nämligen Marcus som spelas av Tommy Wättring, 23. Trots att Tommy dyker upp i andra säsongen med sin debut i Young Royals så är det inte hans första roll i tv. Kanske känner du igen Tommy sedan tidigare?

Tommy Wättrings tidigare karriär

Tommys karriär sträcker sig långt tillbaka i tiden, i år är det nämligen 10 år sedan som han började med skådespeleri.

Intresset för tv har funnits sedan Tommy var liten och det hela började när han var på ett studiebesök på Tekniska museet med sin klass. Han blev direkt tagen med storm efter att han fick testa på utrustningen som fanns på museet.

När Hänt pratar med Tommy berättar han om stunden på museet som fick honom att inse att det verkligen var tv och skådespeleri som han ville satsa på.

– Vi barn satt och höll på i den här låtsas-studion och det var ljus och bara wow, shit det här vill jag göra, berättar Tommy för Hänt.

Under dessa 10 år har hans skådespeleri tagit form i olika kortfilmer, reklamer och även i TV4:s serie Finaste familjen och nu Young royals. Men trots framgången som skådespelare berättar Tommy att yrket ändå har en viss osäkerhet.

– Det är jobbigt det här med skådespeleri man vet ju aldrig vart man kommer hamna om man får någon roll eller om det ens kommer kunna gå ihop liksom, alla dessa år som man kämpat och jagat den här större rollen så har man alltid oroat sig och nu lyckades man ju med det, berättar Tommy och syftar på rollen som Marcus i Young royals.

Trots att Tommy själv anser att hans största roll är Marcus så berättar han att flera reagerat efter hans debut i Young royals då de känt igen honom sedan tidigare.

Tommys debut i sin första stora svenska roll – därför känner du igen honom

År 2014 hade Tommy precis landat en roll i en kortfilm och såg att det söktes statister till en fotbollsscen i en av Beck-filmerna. Tommy sökte och av en slump fick han frågan om att istället provspela som Becks barnbarn, Vilhelm.

Det hela ledde till att Tommy spelade Wilhelm i hela 7 år och när han gick i teaterskolan insåg att det var dags att gå vidare i sökandet efter nya roller.

–Jag hade ändå gjort det där i sju år och jag kände att jag kanske blir låst om jag inte gör något annat och folk bara ser Becks barnbarn, berättar Tommy.

Efter att han valde att lämna beck bakom sig ville han satsa på större roller, och sökte därför till Young Royals.

– Jag fick göra en provfilmning som kändes sisådär och sen fick jag göra en till och en tredje och sen fick jag rollen, berättar han och tillägger att det var en stressig period.

På frågan om han hunnit smälta allt så berättar han att det är svårt.

– Jag har kollat hela säsongen två gånger och det är fortfarande så jäkla svårt att smälta.

Young Royals går att se på streamingtjänsten Netflix.

FOTO: Cmore och Netflix

FRÅN FÖRSTASIDAN