TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hon ersätter Matilda Boza i Nyhetsmorgon – därför känner du igen henne

03 feb, 2023 
Maria Snellman och Matilda Boza på TV4.
TV4:s nyhetsankare Matilda Boza har gått på mammaledighet.
Men vem kommer ersätta henne?
Kanske känner du igen denna person?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad om förändringarna i Nyhetsmorgon: ”Det kommer bli..”Brand logo
Anders Pihlblad om förändringarna i Nyhetsmorgon: ”Det kommer bli..”

TV4:s Nyhetsmorgon är ett av kanalens mest uppskattade program. Programledarna blir ofta ”profiler” och bildar så kallade ”radarpar”.

Men många tittare beundras även av nyhetsankarna. Matilda Boza är säkerligen ett bekant ansikte som många känner igen, och om bara några veckor ska hon föda barn och har därför gått på föräldraledighet. Men kommer hon få någon ersättare?

Hon är en av ersättarna – därför känner du igen Maria Snellman

TV4 har många olika nyhetsuppläsare. Där ibland Anders Kraft, Johan Macéus och Anna Lindmarker för att nämna några. Både på vardagar och helgmorgnar kunde vi även skymta Matilda Boza. Men nu får tittarna istället bekanta sig med andra ansikten.

En av de är Maria Snellman, när Hänt intervjuade henne förra sommaren berättade hon om de ”nya” kollegorna.

Annons

– De är jättetrevliga! Det är lite annorlunda den här sommaren mot tidigare somrar. Vanligtvis är Nyhetsmorgon-studion och nyhetsstudion en och samma studio, men just den här sommaren byggs det om på själva nyhetsdelen i studion, berättade Maria då för Hänt.

Maria har jobbat på TV4 ett bra tag, både som reporter och nyhetsuppläsare i TV4play. Du kanske minns när hon testade surströmming-semla i sändning? Hon har även rapporterat från länder som Frankrike och England vid stora nyhetshändelser.

Emellanåt har hon dykt upp i inslag i både Nyhetsmorgon och Efter fem. Dessutom fick hon den stora äran att sommarprata i Ålands radio för ett par år sedan.

Maria Snellman läser Nyheterna i Nyhetsmorgon.
Maria Snellman läser nyheterna i Nyhetsmorgon.

Matilda Boza om graviditeten – fick gåva av kollegorna

När Matilda Boza gjorde sin sista sändning fick hon en blöjtårta av sina TV4-kollegor. På Instagram skrev hon då:

Annons

”Det här med föräldraledighet är inte så tokigt”

I en intervju med Mama har Matilda även berättat om känslorna att vara gravid. Hon och maken Jonathan gjorde graviditetstestet tillsammans.

– Jonathan och jag gjorde testet ihop. Men sedan så ringde jag en av mina bästa vänner. Hon ska ha barn fem veckor före oss, så det ska också bli superkul att få dela den här upplevelsen med henne. Vi har också kunnat dela både glädjen och all oro som en graviditet innebär. Det är skönt att ha någon som är så pass nära en, både personligt och nära i tid i graviditeten, som man kan dela alla rädslor och lyckostunder med.

Hänt har sökt Maria Snellman utan framgång.

FOTO: TV4

Annons