Därför känner du igen Hans Brettschneider i Lego masters Sverige 2020

Hans Brettschneider i Lego masters Sverige 2020

I TV4:s nya satsning Lego masters Sverige 2020 dyker laget Norrlandsvisionen upp.
Men visst kan tittarna känna igen ena lagmedlemmen Hans sedan tidigare?

Äntligen drar TV4:s nya storsatsning igång! Youtubern Mauri Hermundsson, 24, axlar rollen som programledare för Lego masters Sverige 2020. Vid sin sida har Mauri experten Magnus Göransson, som till vardags arbetar som designchef på Lego.

Tv-programmet handlar om att utmanare tävlar i att bygga olika saker med hjälp av endast lego. Varje vecka är det nya utmaningar och varje vecka når tävlingarna nya höjder. Vad som är målet? Ja, att bli Sveriges första Lego master såklart!

Efter sin insats som programledare har Mauri konstaterat att Sverige håller världsklass när det kommer till skickliga Lego-byggare. När han insåg vilken nivå deltagarna höll så blev han riktigt chockad. Han menar att Lego-byggarna är verkliga konstnärer i sin kreativitet.

Mauri Hermundsson i Lego masters

FOTO: TT

Men hur kommer det sig att Mauri klev åt sidan från Youtube och började med tv?

– Det var för att de frågade mig om jag ville göra Legomasters, och jag sa ja efter att ha funderat ett tag, berättar Mauri för Hänt och fortsätter:

– Det har varit en omställning, men väldigt spännande!

Så ser tävlingen ut

Totalt tävlar åtta lag om att bli Sveriges första Lego master. Lagen är om två, och ett lag kallar sig själva för Norrlandsvisionen. De består av Robert Lundmark, 45, och Hans Brettschneider, 55.

Hans och Robert kommer från Skellefteå. Robert arbetar som lärare och Hans som egenföretagare. Tillsammans driver de även ett Lego-museum!

Robert Lundmark, 45, och Hans Brettschneider, 55, i Lego masters Sverige

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Där har du sett Hans Brettschneider tidigare

Men tv-tittarna kan faktiskt känna igen en av lagmedlemmarna sedan tidigare! Nämligen är det som så att Hans Brettschneider har medverkat i succéprogrammet Robinson.

Året var 2009/2010 och hette då Robinson Karibien. Realityn utspelade sig på halvön Samaná i Dominikanska republiken och spelades in tidig höst 2009.

Det sändes även då på TV4 och en kille som hängde kvar till slutet var just Hans. Ja, han vann faktiskt hela tävlingen.

I Lego masters gör alltså en tidigare Robinson-vinnare entré. Kan det bli två vinster i tv? Det får helt enkelt framtiden utvisa, spännande!

Lego masters Sverige har premiär klockan 20:00 den 25 oktober på TV4, TV4 Play och C More. Därefter visas ett avsnitt varje söndag tills en vinnare är korad!

FOTO: TV4, Johan Engman/TT

LÄS ÄVEN: Här alla deltagare i Lego masters Sverige 2020

LÄS ÄVEN: Mauri Hermundsson om kärlekslivet, Lego masters och viktresan