hänt exklusivt

Bluffen i Mullvaden avslöjad – därför hoppade deltagaren av frivilligt

MULLVADEN 2022

Mullvaden-deltagaren Stephan Wilson är den som får lämna i kvällens avsnitt. Men han hade ju kunnat använda sin immunitet och därmed sitta säkert? Nu avslöjar han spelet bakom kulisserna som gjorde att han självmant ville åka ur tävlingen.
– Jag vill i den mån det går, att fler ska få veta hur jag tänkte, säger han till Hänt.
Jessica Almenäs om svårigheterna med sjuka barn: ”Funkar inte”
0:26

Efter reklamen: Jessica Almenäs om svårigheterna med sjuka barn: ”Funkar inte”

(0:26)

Slå på ljud

Mullvaden 2022 är i full gång och det spännande spelet om vem som är mullvaden är en riktig rysare. Precis som förra året pågår en stor gissningslek både bland tittarna och deltagarna och spänningen är olidlig.

Men mitt under säsongen blir det nu deltagaren Stephan Wilson, 42, som tvingas lämna. För tittarna blir det aningen oklart med tanke på att han hade en immunitet som han hade kunnat använda sig av.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför valde Stephan Wilson att hoppa av Mullvaden

Faktum är att det handlar om en familjetragedi. Familjens kära katt blev nämligen dålig och Stephan kände att han inte hade något annat val.

”Jag vann #mullvaden”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Eller rent tekniskt åkte jag ju faktiskt ur i senaste avsnittet. Men låt mig förklara då jag redan fått en del osköna kommentarer. Jag var under inspelningen av detta avsnitt i en rätt jobbig situation. Vår kära familjemedlem - katten Sally var allvarligt sjuk och vi stod mellan beslutet att få avliva henne om inte den sista behandlingen skulle göra skillnad. Därför valde jag att göra som jag gjorde dvs inte använda min immunitet. Med det sagt skulle jag ändå aldrig vinna Mullvaden. Det fanns flera i det återstående gänget som spelade spelat så mkt bättre än mig - så hatten av för dem”

När Hänt når Stephan berättar han om hur det egentligen var att fatta det här beslutet.

– Just då var det jätte-rätt, för att när jag väl åkte hem och direkt åkte till sjukhuset och var med min katt så kändes det rätt. Hade det varit ett människoliv så behövde man ju inte ens prata om det, då tar man ju det med produktionen. Men jag skämdes lite över att prata om att det var en katt, säger han till Hänt och fortsätter:

– Jag tyckte det var svårt att hantera situationen så jag var minst sagt i obalans där och då. Och satt där mellan tagningarna i trappuppgången och mådde dåligt. Jag hade jätteroligt ända fram tills att vår katt blev dålig och det gick väldigt fort då.

Vädjan till tittarna efter händelsen: ”Folk ska veta hur jag tänkte”

Nu hoppas Stephan på förståelse från tittarna. Med tanke på att han egentligen hade kunnat vara kvar i tävlingen så kanske tittarna får en bild av att det var korkat att spela ut sig själv – men sanningen är ju bara den att han är en riktig djurvän!

– Folk som ser det här kanske inte har koll på vad som händer bakom kulisserna. Jag skulle inte ha vunnit mullvaden oavsett, jag vill att folk, i den mån det går, ska få veta hur jag tänkte.

FOTO: Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN