Därför har Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso delad vårdnad om hundarna

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

Foto: TT

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren har delad vårdnad om hundarna Sammy och Dino.
Nu berättar Pernilla anledningen till beslutet.
– På det här sättet blir man inte lika låst, säger hon till Amelia.

Några som har stora roller i reality-serien Wahlgrens värld är hundarna Dino och Sammy. Att hundarna är en del av familjen står inga tvivel om, både Bianca Ingrosso, 25, och Pernilla Wahlgren, 52, uttrycker ofta sin stora kärlek till de fyrbenta vännerna.

Pernilla Wahlgren om hundköpet efter familjesorgen

Chihuahuan Dino kom till familjen efter att deras tidigare hund, Marqy, hade dött. Det var 2016 som han blev överkörd av en bil utanför Pernillas hus.

– Det var en sådan sorg. Tanken var egentligen att inte skaffa hund så snabbt, samtidigt kände jag att bästa botemedlet mot sorgen var en ny valp. Sedan ramlade jag över några bilder på Dino på Blocket och kände att ”där är han, vår nya hund”, säger Pernilla i en intervju med Amelia.

När suget sedan kom efter att utöka familjen skaffade de Sammy, som är en pomchi, alltså en blandning av chihuahua och pomeranian. Att det varit just små hundar som de skaffat visar det finnas en viss anledning bakom.

– Små hundar är gulligast, och betydligt enklare att ha med sig. Jag kan ta med dem på resor, även när jag flyger till Spanien. De är lätta att ha i bilen och när jag går på restaurang. Våra hundar följer med oss nästan överallt, vilket hade varit betydligt svårare med stora hundar.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren bryter tystnaden efter frånvaron

Därför har familjemedlemmarna delad vårdnad om hundarna

När Bianca och Pernilla till en början skaffade hundarna bodde de båda under samma tak men sedan Bianca flyttat hemifrån har situationen blivit annorlunda. I Wahlgrens värld har tittarna flertal gånger fått se mamman och dottern bråka över vem som ska ha hundarna hos sig. Nu berättar Pernilla att de har delad vårdnad om dem.

– Det är ett bra sätt att kunna ha hund. När Bianca har måsten så är hundarna hos mig. Även äldsta sonen Oliver hjälper ofta till som hundvakt. Jag tycker att det här är ett tips till andra, för att ha hund är ett stort ansvar – men på det här sättet blir man inte lika låst. Man måste inte dela inom familjen, utan kan ha hund tillsammans med vänner också.

LÄS OCKSÅ: Pär Lernströms avlöjande om Idol-Caspars bestämda personlighetsdrag

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrink om hustrun Helenas sjukdomskamp – tuffa tiden i relationen