ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Eva Funcks relation med Jörgen Lantz – efter Björnes magasin

03 sep, 2023 
Eva Funck och Jörgen Lantz
Eva Funck spelade under många år i Björnes magasin.
Nu berättar hon för Hänt om varför hon såg glatt på att sluta med programmet samt om hon har kontakt med det gamla gänget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mia och Jesper Parneviks barnbarnslycka – tankarna om en flytt till SverigeBrand logo
Mia och Jesper Parneviks barnbarnslycka – tankarna om en flytt till Sverige

Barnprogramsdrottningen Eva Funck, 67, slog igenom i Björnes magasin. I rollen som Björne hittade vi skådespelaren Jörgen Lantz, 79, mellan 1987–2000, vilket innebär att Eva arbetade tätt med Jörgen under många års tid.

Eva Funcks avslöjande om relationen till Jörgen Lantz idag

När Hänt når henne berättar hon dessvärre att hon och gänget från Björnes magasin dessvärre knappt har någon kontakt, inte heller hon och Jörgen.

– Nej det har jag inte. Men Kerstin Wikström som var med en period, vi ses. Marie Örn kan jag träffa och Robert Gustafson och jag hejar såklart på varandra. Men vi har inga möten och Jörgen tror jag har flyttat utomlands så nej det har vi inte, säger Eva.

Hon fortsätter:

– 99 gjorde jag min första egna serie som jag producerade. Sen vid 2001, 2002 så ville de att jag skulle börja göra egna program och då träffade jag också en ny producent som heter Erland Beskow. Det blev så jävla lyckat. Det blev både program och bröllop.

Eva i Björnes magasin
Eva i Björnes magasin. Foto: TT

Sanningen om arbetet med Björnes magasin – därför var Eva glad att lämna

Eva och Erland Beskow, 58, är än idag gifta och har tillsammans skapat många program ihop.

Annons

Du har berättat att du var ganska nöjd med att sluta med Björnes magasin, varför var känslan så?

– För mig så var det så att jag hade egna idéer och ville utvecklas. Så jag tänkte wow va härligt att de fortsätter och tar nya skådespelare. Jag tänkte att Björne nog skulle fortsätta i hundra år och säkert att nya skulle klä sig i de kostymen som med James Bond. Att SVT skulle fortsätta ha Björne som ett gosedjur så varenda generation hade sin egen Björne, så trodde jag.

Eva fortsätter:

– Men du förstår om jag skulle varit kvar där och härvat, gjort samma program och varit samma Eva. Istället fick jag alla faktaprogrammen och hittade något som var en usp i mitt liv så det är bra ibland att lämna.

FOTO: TT

Annons