Därför försvinner Tilde helt – efter tittarnas kritik

Tilde de Paula Eby.

Programledaren Tilde de Paula Eby har, under sommaren, varit aktuell med den egna talkshowen Tilde.
Nu försvinner programmet helt, efter kritiken.
Läs mer här!
Tilde avslöjar: ”Petra Mede nybliven mamma”
0:52

Efter reklamen: Tilde avslöjar: ”Petra Mede nybliven mamma”

(0:52)

Slå på ljud

TV4-profilen Tilde de Paula Eby, 49, är alltid aktuell med diverse stora programformat. Vanligtvis är hon programledare för succén Efter Fem, men under sommarmånaderna ser vi henne istället i den egna talkshowen Tilde.

Talkshowen hade premiär förra sommaren och förlängdes med ännu ett år. Tilde är direktsänds från Junibackens terrass på Djurgården, Stockholm.

Under årets säsong har programmet dock fått utstå en del kritik från tv-tittarna. Detta efter flertalet missar under direktsändning. Sådant som lätt kan hända när man spelar in en liveshow.

Tilde de Paulas ursäkt till Petra Mede – efter missen i direktsändning

Ett exempel på en något som kan ske i direktsändning, är en händelse från årets fjärde avsnitt av talkshowen. Då råkade Tilde nämligen försäga sig om Petra Medes, 52, bebislycka.

Det var avsnittet innan Petra Mede skulle medverka som gäst i den rosa soffan. När Tilde skulle presentera nästa veckas gäster refererade hon till Petra som den ”nyblivna mamman” – något som Petra själv inte hade gått ut med.

När Petra senare var med i programmet bad Tilde om ursäkt för det hon hade sagt.

– Det är ju framförallt på plats med en gratulation. Och det är ju så här, nu ska det här inte primärt handla om mig, men jag har ändå en huvudroll i detta med att du nu har blivit tvåbarnsmamma. För det var nämligen jag tydligen som avslöjade detta stora, inledde Tilde.

Lyckligtvis tog Petra det hela med ro och kunde även skämta till det med Tilde.

– Men Tilde, om någon ska avslöja det så är det ju du. Jag har ju dessutom döpt den här lilla tjejen till Paula för att hedra dig, berättade Petra under intervjun.

När Petra Mede gästade Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde, fick hon en ursäkt från programledaren i live-tv.

När Petra Mede gästade Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde, fick hon en ursäkt från programledaren i live-tv.

FOTO: TV4

Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

Se klippet här!

Därför försvinner Tilde helt – efter kritiken

I programmet tar Tilde emot många gäster samtidigt och allt är som sagt alltid direktsänt, något som orsakat irritationsmoment hos tittarna. Många har upplevt att det är svårt att hänga med i programmet, eftersom gästerna ofta pratar i munnen på varandra, vilket de uttryckt i sociala medier.

”Intressanta gäster!! Men hörde inte ett dugg vad dem sa tyvärr. Stressigt...”, skriver en tittare efter nypremiären.

Tilde även kritiserades även efter det sjätte avsnittet då tittarna upplevde att Kikki Danielsson, 70, inte fick komma till tals.

Kicki är en fantastisk människa som tyvärr fick alldeles för liten tid i programmet Hon har "det" som många saknar. Hon har ett djup och stå upp för sig själv i alla lägen! Tilde, du fokuserar på fel personer”, skrev en tittare på Instagram.

Men man får inte underskatta charmen och äktheten som kommer med en direktsänd talkshow. Givetvis finns det även många positiva röster som kritikerrosat programmet under säsongen.

Idag, fredagen den 12 augusti, sänds det sjunde och sista avsnittet av programmet innan Tilde försvinner från tv-rutan. Tråkigt!

Huruvida programmet kommer tillbaka nästa sommar eller ej, det får framtiden utvisa. Vi hoppas givetvis på en comeback!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN