Därför försvinner Tilde och Axel helt från Efter fem – nu tar de farväl

09 jun, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318Lovisa Ström
Tilde de Paula, Axel Pileby, Efter fem
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby är två riktiga favoriter i Efter fem.
Men nu avslöjar kanalen att de försvinner från programmet.
Läs här!
Annons
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

Tilde de Paula Eby är utan tvekan en av Sveriges främsta programledare. I över 20 år har vi sett henne i rutan och tittarna verkar fortfarande inte få nog av henne.

Tilde var länge en av programledarna i det populära Nyhetsmorgon, men år 2018 kom beskedet att hon lämnar programmet för att istället satsa på det nya aktualitetsprogrammet Efter fem.

Tillsammans med Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Axel Pileby leder hon oss nu igenom kvällarna med nyheter i fokus. Men snart blir det annorlunda.

Så är Tilde de Paulas privata relation till Axel Pileby

Det skojar och skrattas en hel del i Efter fems studio, men hur ser relationen mellan programledarna ut i det privata livet? För Hänt avslöjar Tilde att de bland annat brukar umgås en hel del på fritiden.

Annons

– Ja, allihopa! Både Axel, jag och Max. Vi har trådar där vi skriver massa till varandra hela tiden. Ibland går vi ut och fikar eller käkar eller tar ett glas vin eller någonting. Så vi har en bra relation!, säger Tilde glatt.

Hon passar även på att hylla Axel lite extra, som på senaste tiden tagit en allt större roll i programmet.

Han är ju så duktig på det, han är skitgrym, han är jätteduktig. Vi vill ju att man ska få ta större och större ansvar, vi är som en liten familj i Efter fem där alla kan ha olika roller. Det klart man måste få utvecklas i sitt arbete och han är ju så bra på det så det är självklart, säger hon.

Därför försvinner Tilde och Axel helt från Efter fem – nu tar de farväl

Men snart försvinner de två folkkära Efter fem-profilerna från programmet. Det har nämligen blivit dags för Tilde och Axel att gå på en välförtjänt semester, något de berättar i ett inlägg på Efter fems Instagram.

Annons

”Tilde, Axel och Max är redo att ge er onsdagens Efter fem! Och det är Tilde och Axels sista program inför sommaruppehållet. Så bänka er framför TV:n eller klicka er in på TV4 Play! För nu kör vi”, skriver de under en bild på dem tre.

Och i kommentarsfältet är det många som önskar den populära programledarduon en riktigt fin sommar.

”Önskar er alla en härlig semester njut”, skriver bland annat en person.

”Ha så trevligt!”, skriver en annan.

”Berätta gärna om er semester när ni är tillbaka efter uppehållet”, hälsar en trejde.

FOTO: TV4

Annons