Tilde de Paula Eby tar semester – försvinner från Efter fem en vecka

Tilde de Paula Efter fem S

Efter en intensiv sommar försvinner Tilde de Paula Eby nu från veckans sändningar av Efter fem.
På sin Instagram berättar hon om beslutet.

Tilde de Paula Eby, 48, har jobbat på TV4 sedan 1997. I 17 år spenderade hon tidiga morgnar i TV4:s Nyhetsmorgon, innan hon för drygt två år sedan gick över till aktualitetsprogrammet Efter fem.

Tillsammans med Anna Brolin, Maximilian Artell, Axel Pileby och Henrik Alsterdal leder hon nu programmet som sänds klockan 17–19 varje vardag.

Efter fem-programmets stora vinst på Kristallen galan 2021

Och att Efter fem är populärt hos svenska folket är det ingen tvekan om. Programmet tilldelades nämligen Kristallen 2021 för årets nyheter - och aktualitetsprogram.

När programmet presenterades som vinnare i kategorin var lyckan total hos Efter fem-gänget, och känslorna var så pass starka att Anna Brolin till och med ramlade på väg upp på scen. Väl på scen frågade programledaren Parisa Amiri vad Tilde tror det är som skiljer Efter fem från andra nyhetsprogram varpå hon svarade:

– Jag tror att vi tar nyheter på allvar och vi tar människor på allvar så vi vill förmedla nyheter till alla så gott det går. Det handlar ju om att förstå sin samtid, så jag tror att det är det.

ÄRLIGT Doktor Mikael om varför han ville sluta på TV4

Därför försvinner Tilde de Paula Eby från Efter fem

För ett tag sedan tog både Tilde och Anna lite efterlängtad semester efter att ha jobbat hårt i sommar. Anna hade nämligen jobbat som programledare för det populära programmet Farmen medan Tilde jobbade hårt med sig egna talkshow Tilde. Men det var såklart många som reagerade att de populära programledarna saknades och på Instagram förklarade Tilde därför för sina följare hur det låg till:

”Efter en sommar med sändningar och inspelningar så fick vi några dagar ledigt! Men vi längtar och är snart tillbaka! Anna på torsdag och jag på måndag!”

Men nu är den omtyckta programledaren på semester ännu en gång och på Instagram delar hon med sig av glädjen över att få följa sina Efter fem-kollegor från soffan denna veckan.

”Det här gänget. Njuter av dem i soffan med fötterna i högläge denna vecka, för jag har en veckas S E M E S T E R”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Följarnas frågor: Har Anis Don Demina och Filippa Toremo gjort slut?

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström ryter ifrån mot frågorna om ekonomin efter resan

FOTO: Tilde de Paula Eby/Instagram, Efter fem/TV4

SENASTE NYTT!