Därför försvinner Thomas Ritter från Nyhetsmorgon

03 jul, 2020 
Maria Forsblom i Nyhetsmorgon
Den senaste tiden har TV4-tittarna fått se Maria Forsblom och Thomas Ritter som programledare för Nyhetsmorgon.
Nu splittras duon plötsligt.
Annons
Allt om Soraya Lavasani
Allt om Soraya Lavasani

TV4-programmen Malou efter tio och Efter fem lyser med sin frånvaro i rutan. Det är nämligen sommaruppehåll just nu och tittarna kommer att få vänta till hösten innan det är dags för nya säsonger.

Nyhetsmorgon rullar dock på som vanligt och den enda skillnaden är att det är andra sändningstider. Den 22 juni gick Nyhetsmorgon över till sommartider och numera visas programmet mellan kvart i sju och klockan tio på vardagar.

Någonting annat som har ändrats i Nyhetsmorgon den senaste tiden är att Anders Pihlblad, 52, inte längre syns till. Han är nämligen på semester med maken Henrik Alsterdal, 41.

Jesper Börjessons TV4-comeback

I onsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon fick TV4-tittarna sig en rejäl chock när Jesper Börjesson, 49, plötsligt dök upp i programmet. Jesper slutade på TV4 tidigare i år efter att ha jobbat på kanalen i hela 25 år.

Efter en tids ledighet började Jesper istället att arbeta på teknikkonsultföretaget Rejlers. Han har med andra ord tagit ett stort kliv från journalist- och tv-branschen, vilket är ett beslut Jesper verkar trivas bra med.

Annons

– Jag har jätteroligt på jobbet, fantastiska kollegor, sa Jesper i onsdagens Nyhetsmorgon.

Jesper Börjesson var endast med i studion som gäst och det verkar inte som att han i nuläget har några planer på att återvända till TV4. Han utesluter dock inte möjligheten.

– Som det ser ut nu, nej. Men man vet aldrig vad som händer.

Därför försvinner Thomas Ritter

Ett annat välbekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna är Thomas Ritter, 43. Han jobbar vanligtvis som nyhetsankare men brukar hoppa in i programmet när kollegorna är på semester.

De senaste veckorna har vi fått se Thomas tillsammans med Maria Forsblom, 33, i rutan – men nu ska duon splittras. I ett inlägg på Instagram avslöjar Maria varför Thomas försvinner från Nyhetsmorgon.

”Idag gläds jag med Thomas Ritter som springer ut på sommarlov! Men först – ett riktigt bra Nyhetsmorgon”, skrev hon inför tisdagens sändning.

Maria Forsblom avslöjar dock inte när kollegan är tillbaka eller vem som ersätter honom.

Annons

TV4 om Thomas i Nyhetsmorgon

När Thomas Ritter var programledare förra sommaren var det många Nyhetsmorgon-tittare som hoppades på att de skulle få se mer av honom i fortsättningen. I ett mejl till Hänt förklarade TV4 att Thomas är en del av programledarfamiljen.

”Nu under sommarsäsongen går såklart några av programledarna på välförtjänt semester vilket betyder att någon annan tar över och leder programmet”, skrev TV4 i ett mejl till Hänt då.

Thomas Ritter har det senaste året främst jobbat som nyhetsankare men om han återvänder till Nyhetsmorgon efter semestern är ännu oklart.

FOTO: TV4

Annons