LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Gift vid första ögonkastet från tablån: ”Olyckligt”

15 maj, 2023 
GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET
Det är måndag och för många svenskar betyder det ett nytt avsnitt av det otroligt populära dejtingprogrammet Gift vid första ögonkastet.
Men nu kommer SVT med ett tråkigt besked.
”Stor risk för spoilers”, skriver kanalen i ett mail till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-Martin om galna upplevelsen på Pride: ”Gått hem med”Brand logo
Gift vid första ögonkastet-Martin om galna upplevelsen på Pride: ”Gått hem med”

Året säsong av Gift vid första ögonkastet är i full gång och vi har nu fått se parens bröllop, deras bröllopsresor och lite av vardagen. I vanlig ordning går programmet ut på att åtta deltagare ska gifta sig med varandra – utan att veta någonting om den andra personen!

Kärleken sprudlar i årets säsong och det verkar som att flera par har hittat rätt. Bland deltagarna ser vi bland andra Alexander, 40, & Lina, 37, Stina, 31, & Fredrik, 32, Caroline, 32, & Agust, 32, Arvid, 34, & Ida, 35.

Under årens lopp har vi fått se flera lyckade romanser där äktenskapen håller än idag. Bland annat "Taco-paret" och Maxine Nordlindh & Emil Nygren.

Därför försvinner Gift vid första ögonkastet från tablån

Varje måndag kommer det ut nya avsnitt av det populära programmet. Men denna måndagskväll lyser det tomt i tablån; istället är det hockeymatchen mellan Sverige och Finland som visas i tv-rutan.

Annons

I ett mail till Hänt förklarar SVT hur det egentligen ligger till:

”Det stämmer att det inte sänds ikväll pga hockeyn. Vi lägger inte ut det på SVT Play för att vi vill vara i synk med sändning på BC och SVT Play eftersom programmet är ett omtyckt samtalsämne och det vore då olyckligt att vara i osynk med stor risk för spoilers.”, skriver kanalen.

Det avsnitt som skulle sändas ikväll, kommer istället sändas måndag 22 maj.

Tittarnas kritik mot Gift vid första ögonkastet

Att Gift vid första ögonkastet är ett omtyckt program är med andra ord ingen hemlighet. Men redan inför säsongsstarten möttes det dock av kritik från vissa tittare. I sociala medier har programmet nämligen kritiserats för att ha en för homogen grupp av deltagare.

Annons

”Bländande vitt!”, skrev en tittare i programmets kommentarsfält på Instagram.

”Hur kan ni nöja er med denna extremt homogena castingen igen?” skrev en annan.

Även Anitha Clemence har uttalat sig om saken och hon är minst sagt skeptisk till valet av deltagare.

”Seriens målgrupp befästs genom att deltagarna själva ansöker till programmet. Där har du också tvärsnittet av tittarna. Vit medelklass”, skrev hon och menade att SVT inte uppfyller sitt uppdrag att representera hela landet.

FOTO: Ulrika Malm/SVT

Annons