LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Efter fem från TV4 – här är orsaken bakom beslutet

14 jun, 2024 
Maria Broberg
Efter fem är TV4:s långkörare som tittarna älskar att slå på under eftermiddagen.
Men nu försvinner det folkkära programmet från tablån – i alla fall under ett litet tag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mästerkocken-vinnaren Tone Sekelius kärlek för stjärnkocken Tommy MyllimäkiBrand logo
Mästerkocken-vinnaren Tone Sekelius kärlek för stjärnkocken Tommy Myllimäki

Efter fem hade premiär i tv-rutan under 2019 och eftersom programmet blivit så populärt genom åren har även programledarna blivit stora favoriter hos tittarna.

Idag ser vi bland andra Tilde de Paula Eby, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell, Filip Stiller Borowicz, och Axel Pileby leda oss igenom kvällarna med nyheter i fokus.

Därför försvinner Efter fem från tablån

Men idag, den 14 juni, meddelade Tilde att programmet och hennes kollegor försvinner ur tablån – i alla fall under en viss tid.

Det är nämligen så att Efter fem gjorde sin sista sändning ikväll inför deras årliga sommaruppehåll.

– Vi har ju vårt sista program för den här säsongen, för den här våren idag. Det ger ju lite anledning till att fundera över våren som har gått. Vi har ju två älskade programledarkompisar som inte är med oss ikväll, men som gärna vill skicka med oss några ord, säger programledaren Tilde i kvällens sändning.

Annons

Först ut är kollegan Axel Pileby som minns tillbaka hur vårens säsong varit.

– Jag vill bara passa på att önska er en fantastiskt fin sommar och tacka så jättemycket för den här gångna säsongen. Det har varit väldigt roligt och vi har skrattat jättemycket, det har också såklart varit väldigt mycket allvar med tanke på läget runtom i världen.

Sedan är det Anna Brolin som skickar med sig en hälsning till programmet:

– Hej alla vänner och kollegor i studion. Gud vad jag saknar er! Här kommer en liten hälsning ifrån alla inspelningar som vi håller på att förbereda i sommar. Och jag vill passa på att tacka så otroligt mycket för den här säsongen, till alla gäster och experter som kommer in och lär oss så mycket. Jag kommer tänka lite extra på antalet skogsmygg i sommar och till alla er tittare som engagerar er, så himla uppskattat. OCH lite extra till dig Axel för alla skratt.

Till Annas hälsning visar hon upp ett klipp från tidigare i år när hon och Axel skulle påannonsera segmentet ”Sverigesvepet”, men som slutade upp i en total skrattattack.

Då är Efter fem tillbaka igen

Pär Lernström och Frida Nordstrand ska programledare fotbolls-EM i TV4 som kommer att ersätta de flesta Efter fem slottarna i tv-tablån. Och så kommer det att vara fram till 14 juli när EM slutar.

Men för det stora Efter fem-älskaren kan man glädjas över att nyhetsprogrammet kommer tillbaka igen efter sommaren. Den 12 augusti är programmet tillbaka i tv-rutan igen.

FOTO: TV4

Annons