ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann Ullared-Mattiaz från rampljuset – kängan till programmet

13 jan, 2023 
Mattiaz Björling
Mattiaz Björling är än idag ett välkänt ansikte från realityserien Ullared.
Nu berättar han varför han försvann från rampljuset och slänger iväg en ordentlig känga till programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morgan om kärlekslivet: ”Mycket brevkontaker”Brand logo
Morgan om kärlekslivet: ”Mycket brevkontaker”

Sedan dess har Mattiaz dragit sig alltmer undan från strålkastarljuset och han förklarar själv i en intervju med Hänt att han tog en paus från reality för att hitta sig själv.

– Jag har väl tagit en stor paus från allt som har med realityshower att göra. För att jag ville hitta mig själv. Så det jag gör är att jag har försökt levt ett svensson-liv liksom, berättar han för Hänt.

Han är bosatt i Göteborg och är utbildad till makeup-artist och har arbetat inom skönhet. Men underhållningsbranschen har han inte släppt taget om helt.

– Sen vill jag självklart tillbaka till att underhålla, men jag vill underhålla mer inom teater och för barn. Som jag också gjort nu under åren på nöjesparker och sånt.

Annons

Därför tog Mattiaz en paus från rampljuset: ”Ytlig värld”

Att hans medverkan i Ullared skulle bli så stort kom som en fullständig chock för Mattiaz och än idag känner folk igen honom från programmet.

– Det är 13 år sedan och när vi åkte och gjorde det så visste man ingenting. De sa åt en att bara vara en själv och man fattade inte att det skulle bli så stort, säger han och fortsätter:

– Det var helt sjukt. Det är fortfarande folk som kommer fram. Det kommer ju alltid vara en stämpel som jag får gå med. Det var den jag va då. Idag är jag ju absolut inte samma människa.

Annons

Ett tag blev det för mycket och han bestämde sig för att försvinna från rampljuset helt. Han menar att den ytliga världen inte är något för honom.

– Det var att jag kände att det var en så ytlig värld. Allting är ytligt och det är inte äkta. Och folk mår så jävla dåligt, det är ingen som mår bra. Jag tror man söker något utöver sig själv som ska fylla ett hål.

Mattiaz hårda känga till realityprogrammet: ”Lägg ner”

Mattiaz poängterar att sin medverkan i Ullared gav honom väldigt mycket. Han fick bland annat släppa låtar, åka på Sverigeturné och möjlighet att vara med i flera andra program.

Men programmet i sig tycker han är överspelat nu och han ser gärna att de börjar fokusera på annat.

– Jag tycker att man ska lägga ner det och fokusera på bra saker.

Avsnittet som han medverkade i har visats ett par gånger om året i flera år berättar Mattiaz, något som han tyckte var jobbigt i början med anledning att bli dömd för någon som han inte längre är.

– I början var det skitjobbigt, för jag blev dömd när det kommer till gayvärlden. Det blev jobbigt för den jag är. Men idag skiter jag helt ärligt i det. Har ni inget annat roligare att komma med, säger Mattiaz.

FOTO: Youtube

Annons