Därför lämnade Måns Zelmerlöw plötsligt Allsång på Skansen

Måns på Allsång

Under tisdagskvällen var det dags för det andra avsnittet av sommarsuccén Allsång på Skansen.
En av gästartisterna var ingen mindre än Måns Zelmerlöw.
Undrar du också varför Måns plötsligt försvann från Sollidenscenen? Hänt svarar!
Måns Zelmerlöws kryptiska barnsbesked: ”Sugen”
Slå på ljud

I hela 85 år har Allsång på Skansen arrangerats på Sollidenscenen på Skansen. Under årens gång har programledare bytts ut och allsångslåtar både tillkommit och tagits bort men något som alltid varit detsamma sedan start är tittarnas glädje till musiken. Sommar efter sommar har folket möts för att sjunga tillsammans och glädjas av gemenskapen.

I år blev det annorlunda – på grund av coronaviruset sänds programmet utan publik. Men det visade sig vara en uppgift som Sanna Nielsen, 35, klarade galant. För Sanna är det femte året som hon leder programmet och sommarens säsong har nu dragit igång med full fart.

I premiäravsnittet fick tittarna bland annat se Sanna sjunga ett Lotta Engberg-medley och under tisdagskvällen var det återigen dags för Sanna att ta sig an en sändning. Denna gång gästades hon av inga mindre än Miss Li, 37, Måns Zelmerlöw, 34, Anna Bergendahl, 28, och Erik Lundin, 37.

Tog över programmet som 24-åring

Måns Zelmerlöw är ett riktigt allsångs-proffs, detta då han själv har varit programledare för Allsång på Skansen i flera års tid. Det var sommaren 2011 som Måns gjorde sin programledardebut i SVT-klassikern. Måns var bara 24 år gammal när han fick det prestigefyllda uppdraget.

– Det var tre fantastiska somrar. Jag fick jobbet mycket tidigare än jag trodde, det var en fantastisk känsla att få träffa alla dessa människor varje tisdag och jag njöt verkligen, ju mer jag kom in i rollen desto roligare blev det, säger han till tidningen Yle.

Det var efter att Anders Lundin, 61, beslutat sig för att sluta som programledare för Allsången som Måns tog över. Men det dröjde bara tre år innan Måns tackade för sig.

Måns försvann från Sollidenscenen

Efter sommaren 2013 tog Måns nämligen beslutet att avsluta sin programledarkarriär på Sollidenscenen. Det var efter sändningen av det sista avsnittet 2013 som Måns gick ut med beslutet.

Anledningen visade sig vara att Måns saknade att kunna lägga sitt fulla fokus på artisteriet. Inför uppdraget hade han sagt att han kunde tänka sig leda programmet i två år men istället blev det tre – och där fick det helt enkelt räcka.

– Jag vill ta tillfället i akt och tacka för de här tre fantastiska somrarna. Det har varit en stor, stor ära, sa Måns innan han klev av från sin sista sändning som programledare.

Sedan dess har dock Måns återvänt till Skansen, förutom tisdagens framträdande så har han även gästat under tidigare säsonger. Och visst kan vi förstå att Måns ville fokusera på musiken, bara två år senare kammande han ju nämligen hem musiktävlingen Eurovision Song Contest med bidraget Heroes.

FOTO: Claudio Bresciani / TT, Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN