Därför flydde My Martens från galan: "Fick panikångest"

Efter förra årets alla motgångar säger nu My Martens kropp ifrån. Lämnade kändisfest i panik. "Jag måste härifrån", berättar My exklusivt om händelsen till Hänt.

Det har varit ett minst sagt turbulent år för “Ensamma mamman”- My Martens, 29, som handskats med allt från konkurs till fysisk ohälsa. Det var i augusti som hon tvingades försätta blomsterbutiken “Mys blommor” i konkurs och under julhelgen åkte hon akut in efter plötsliga smärtor i buken.

– 2016 är året då jag prövades på alla plan. Jag avslutade det på sjukhuset efter operation och både blindarm och njursten, skriver hon i sin välbesökta blogg.

Motgångarna har deckat henne gång på gång, men lika många gånger har hon rest sig upp och fortsatt kämpa. Men nu säger Mys kropp ifrån.

– Jag kan gå ut till bilen, starta den och köra iväg, och sedan efter ett par minuter HELT glömt bort vad jag ska. Jag kan stoppa in tex mobilen i kylskåpet och stoppa ner osten i handväskan. Glömmer bort att hänga upp tvätten i tvättmaskinen. Jag kan ta fram datorn för att jobba, men strax därefter inte ha en aning om varför jag egentligen tagit fram den, skriver hon.

STOCKHOLM SWEDEN 2015-03-25 Finest Awards 2015 p?? Caf?? Opera i Stockholm Bilden My Martens Foto ??Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL IBL

My har haft en tuff period bakom sig och har nu gått in i väggen.

Men det är inte bara minnet som tagit stryk av stressen. I torsdags när galapremiären av nya tv-serien “Good behavior” gick av stapeln på Wenner-Gren Center drabbades My av panikångest. Även om hon upplevt den skrämmande känslan förr så var det första gången det skedde i en offentlig miljö.

– Det som hände var att när efterminglet kom igång så började jag titta mig omkring och kände att jag inte fick någon luft, tid och rum försvann. Jag kunde inte ta in vad folk sa, berättar My för Hänt.

Trots detta försökte My hålla god min. Inombords var allt kaos.

– Jag måste härifrån nu, tänkte jag. Allt blev snurrigt, jag kallsvettades och blev skakig på benen.

Utan att säga något till kvällens sällskap, kändisfrisören Bobby Oduncu, 40, och melodifestivalaktuella Jasmine Kara, 28, lämnade My tillställningen. Men resan hem till Sigtuna skulle dröja längre tid än vanligt.

– Jag satt i bilen i över en timme innan jag kunde köra bilen hem.

Bobby Oduncu och My Martens COPYRIGHT Jari Kantola/STELLA PICTURES

Bobby Oduncu och My Martens på den röda mattan. PÅ efterfesten kom paniken.

LÄS OCKSÅ: My Martens om okända relationen med Jockiboi: Räddade mitt liv

Den natten sov My inte en blund.

– Jag mådde så dåligt och kände mig vilsen.

I skrivande stund mår hon relativt bra.

– Jag mår ok, jag mår bra, men jag är jävligt trött och sliten. Känner mig som tio svåra år. Jag har ju rest mig upp starkt efter det jag vart med om men sen har jag gått ut för hårt. Har överbokat min kalender.

Inom kort lanserar My en pod tillsammans med en kollega, men kommer under tiden att fortsätta med sin KBT-behandling och lära sig säga nej.

– Det positiva är ju att jag är medveten om det och kan därför göra något åt det, så jag lägger i handbromsen nu.

LÄS OCKSÅ: Så bröt Ensam mamma-My Martens sina dåliga vanor: ”Kan jag så kan du”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!