My Martens om okända relationen med Jockiboi: Räddade mitt liv

Att Tv-profilen My Martens och Youtube-stjärnan Jockiboi har ett brokigt förflutet är det inte många som känner till. För Hänt berättar My nu att hon står i skuld till sin gamle vän: "Han räddade mitt liv", säger hon.

Det är svårt att föreställa sig att två så olika personer som “Ensamma mamma“-profilen  My Martens, 29, och Joakim “Jockiboi” Lundell, 31, är så nära vänner. De delar nämligen ett brokigt förflutet som inte många känner till.

När Hänt kontaktar My blir hon först förvånad eftersom de gamla vännerna nyligen fått upp kontakten igen efter tio års tystnad:

– Ja, det stämmer. Vi känner varandra väl, säger My till Hänt och berättar att de under tonåren var varandras stöd under svåra perioder.

Då Mys pappa blev dömd till fängelse blev hon, 14 år gammal, tvångsplacerad på behandlingshemmet Ödeshög i Östergötland. Även om det var en traumatisk upplevelse möttes hon av ett välbekant ansikte som genast fick henne att andas ut:

– Det var en chock men jag blev glad när jag såg Jocke eftersom vi var uppväxta tillsammans i Vadstena. Vi båda fann trygghet i varandra på direkten.

Hur länge de bodde tillsammans vill inte My berätta då hon just nu arbetar på en självbiografi:

– Det jag kan säga är att Jocke betydde väldigt mycket för mig. Han har faktiskt räddat mitt liv, men det är inget jag vill prata om i dagsläget. Jag har inte träffat Jocke på väldigt många år, men vi är kompisar och har nyligen fått upp kontakten igen och hörs med jämna mellanrum. Jag känner honom på ett helt annat sätt än medias bild.

Joakim ?Jockiboi? Lundell, Jonna Lundell Barncancergalan ? Det svenska humorpriset på Berns, Stockholm 2016-10-03 © Karin Törnblom / IBL

Jockiboi tillsammans med sin parhäst, hustrun Jonna Lundell, 23.

My berättar även att hon är stolt över sin gamla vän och hoppas på ett återseende snart:

– Jag är väldigt glad att se att det går riktigt bra för Jocke idag och ser fram emot att efter alla år äntligen ses igen och få träffa hans fru Jonna.

My menar att vännen är modig som nyligen gick ut med sin story om sin tuffa uppväxt och sin komplicerade relation till sin mamma:

– Han har inte haft det lätt. Det var starkt gjort av honom. Jag kände bara för att höra av mig till honom och credda honom för det. Han har vuxit enormt i mina ögon, säger My som lovar att spännande läsning framöver om både sitt egna liv, men även om perioden hon delade med Jockiboi på behandlingshemmet.

Tonårstiden var ingen dans på rosor för My:

– Det är en tung period!

LÄS OCKSÅ: Efter gravidbesvikelsen: Jockiboi och Jonna skaffar hund

Foto: IBL

SENASTE NYTT!