Därför fick inte Helené Fransson avbryta finalen i Farmen – TV4:s svar

Farmen-Helené
Exklusivt

Farmen 2022 är över för denna gång.
Men det tittarna inte vet är att finalisten Helené ville avbryta finalen på grund av skada – något hon inte fick för TV4.
Nu svarar kanalen på kritiken.
0:44

Efter reklamen: Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022

(0:44)

Farmen 2022 är över för denna säsong och den som kammade hem hela vinsten var Cecilia ”Cissi” Ahlborg efter en jämn kamp mot deltagaren Helené Fransson.

Under finalen så skadade sig även Helené – mitt i yxhuggningen så var hon tvungen att pausa och kved av smärta. Efter finalen hade sänts så publicerade hon ett långt inlägg om sin medverkan på Instagram.

Nu riktar hon skarp kritik mot produktionen – då hon ville pausa finalen på grund av skadan och TV4 ger svar på varför det inte gjordes.

Steffo lämnar efter Jennys vågade uttalande i tv

Helené Fransson förlorade finalen mot Cissi i Farmen 2022

Det var alltså Cissi som kammade hem vinstsumman och fick äran att titulera sig som årets vinnare av Farmen.

– Jag hade en vision innan jag kom in här när jag såg tjejerna, att jag kan ha en chans i det här. Men under resans gång så har ju chanserna gått upp och ned hela tiden. Och i den här finalen så möter jag Helené som är så jävla grym. Och jag var livrädd fram till sista yxslaget idag, säger Cecilia ”Cissi” Ahlborg i finalavsnittet.

Vinstsumman betydde mycket för Cissi uttryckte hon.

– Efter många tuffa år och flera veckors kämpande, att kunna ge min familj stabilitet och trygghet. Det betyder allt för mig!

Cissi vann Farmen 2022

Cissi vann Farmen 2022.

FOTO: TV4

Farmen-Monika om relationen till Victoria och Helene

Se klippet här!

Helenés besvikelse efter finalen i Farmen – bröt ihop totalt

Helené var märkbart tagen efter finalen, hon bröt ihop på marken och syntes vara mycket ledsen.

Under söndagen gjorden hon ett långt inlägg på Instagram om sin medverkan. I den öppenhjärtiga texten riktade hon stor kritik mot TV4 och produktionen – då de inte pausade finalen när hon skadade sig.

Vid ett tillfälle missade hon nämligen stocken med yxan och klämde handen mellan skaftet och säkerhetsställen, som de båda deltagarna hade framför sig.

”Jag är arg på produktionen men jag är framför allt besviken. Allt jag ville var att få bryta tävlingen istället för att fortsätta och inte kunna göra mitt bästa. Jag har fortfarande ingen känsel i mitt ringfinger, jag har bara domningar och jag kan inte böja fingret ordentligt.”, skriver hon kritiskt i inlägget.

Helené ifrågasatte TV4

När Hänt når Helené berättar hon att produktionen valde att inte avbryta på grund av att skadan inte var livshotande.

Hon poängterar även att hon inte vill ”kasta skit” på någon då vissa i arbetet med programmet ville avbryta.

– Det jag fick till svar var att dem inte bröt då de inte ansåg att det var en livshotande skada. Och det är väl egentligen det. Men sedan vill jag inte kasta skit på hela produktionen för det fanns delar av personalen som också tyckte det skulle brytas... Bara att det blev inte så... Jag vet inte riktigt vem beslut det var att inte göra det faktiskt, berättar Helené för Hänt.

TV4:s svar om Helenés skada – därför avbröt de inte finalen

I ett mejl till Hänt kommenterar TV4 att händelsen inte klassades som en akut personskada.

”Produktionen har olika förhållningsregler för att undvika att deltagarna skadas under tävlingsmomenten i Farmen. Tävlingsmoment i Farmen avbryts alltid av läkare på plats om det anses finnas en risk att akut personskada kan uppstå. I Helenés fall gjordes bedömningen att så inte var fallet och tävlingen fortgick”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!