Därför leder inte Tilde de Paula Eby Tillsammans mot cancer i TV4

Tilde de Paula Eby
Exklusivt

Den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby har tidigare varit programledare för Tillsammans mot cancer-galan som sänds live på TV4 varje år.
Men nu byts hon ut.
Hänt har tagit reda på anledningen till varför Tilde ersätts.

I årets Tillsammans mot cancer-gala var det Tilde de Paula Eby som ledde tittarna genom den känslofyllda kvällen. Och visst blev det känslosamt när inslagen med personer som drabbats av svår cancer visades.

Tilde har varit programledare för galan flera gånger tidigare. Men inför nästa års gala ersätts nu den folkkära programledaren.

Här är varför.

Mollys hårda markering mot Idol-juryn: ”De ska veta”

Tilde de Paulas erfarenhet av cancer – egna orden

Inför förra årets Tillsammans mot cancer-gala berättade Tilde för Hänt om sin egna koppling till cancer och varför ämnet betyder så mycket för henne.

– För mig är kvällen Tillsammans mot cancer ett hjärteuppdrag. Jag har, som nästan alla, människor nära som drabbats av cancer. Jag hoppas så klart att så många som möjligt väljer att bli månadsgivare till Cancerfonden. 100 kr i månaden är en investering i oss själva och i de vi älskar, sa Tilde till Hänt och fortsatte berätta:

– När man har nära som drabbats så ser man hur otroligt betydelsefull forskningen varit och är.

Därför ersätts Tilde de Paula i Tillsammans mot cancer 2022

Men inför nästa år ersätts Tilde av Pär Lernström och Arantxa Álvarez som istället kommer att axla rollen som programledare för den viktiga kvällen. Under kvällen kommer även artister som Oscar Zia, Cherrie, Molly Pettersson Hammar och Charlotte Perrelli att uppträda.

Till Hänt avslöjar nu Johan Janrell-Aspnäs, executive producent för Tillsammans mot cancer, anledningen bakom Tildes frånvaro.

– Tillsammans mot cancer har haft lite olika programledare genom åren, och uppdraget är varje år föremål för diskussion baserat på vem som kan, vill och hinner, säger han och fortsätter:

– Det är mycket arbete och ett tungt ansvar att leda det här programmet och vi är superglada över att så många av våra profiler kan turas om att axla rollen.

Tillsammans mot cancer är TV4:s insamlingsgala som årligen drar in hundratusentals kronor till svensk cancerforskning.

Tillsammans mot cancer sänds live i TV4 och TV4 Play måndagen den 10 januari 2022.

LÄS OCKSÅ: Nour el Refais oväntade ord om Tareq Taylors skilsmässa från Kristina

LÄS OCKSÅ: Elisabeth ”Bettan” Andreassen stoppas från Bingolottos nyårskväll

FOTO: TV4 Play

SENASTE NYTT!