LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför bor Mikael Tornving på 38 kvadrat – beslutet med hemliga flickvännen

12 jan, 2024 
Mikael Tornving.
38 kvm och ensam.
Så vill Mikael Tornving ha det – och här är varför!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun AnnikaBrand logo
Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun Annika

Skådespelaren Mikael Tornvig verkar inte bry sig om att bo stort eller i innerstaden, som många andra kändisar gör.

Nu berättar han nämligen i Nemo Hedens podcast att han valt att bo utanför stan, och i en mindre lägenhet för att pressa sina kostnader.

– Pengar har aldrig varit viktigt för mig. Men nu är det det. Då menar jag inte att ha jättemycket pengar. Egentligen har jag varit det alltid, men jag har haft någon slags snobbig inställning till det där. Pengar är trygghet. Jag vet att jag kan betala avgiften till bostadsrättsföreningen och jag kan unna mig lite saker. Jag kan leva ett gott liv, säger Mikael i podden.

Mikael Tornving.
Mikael Tornving.

Därför bor han på 38 kvm – berättar om beslutet

Det var för drygt ett år sedan som han köpte en 38 kvadratmeter stor lägenhet i Nacka. Han förklarar beslutet och säger att det är jätteskönt att ha mer pengar att röra sig på i månaden, än att lägga det på boende:

Annons

– Det är så viktigt så jag har valt att flytta till en pytteliten lägenhet just för att ha så låga kostnader som möjligt. Därför att det ger mig oberoende. Om jag vet att de närmaste tre åren kommer jag klara mig ekonomiskt så behöver jag inte göra saker som jag inte har lust att göra, så för mig är pengar frihet. Jag kan säga nej till saker som jag inte känner för. Dyker det inte upp någonting som jag tycker är kul så har jag råd att vänta. Det är jätteskönt, säger Mikael i Nemo möter en vän.

Är särbo med sin hemliga kärlek

För sju år sedan gick Mikael och ex-frun Gunilla Holmkvist skilda vägar, efter 20 år tillsammans. Men efter det har vindarna vänt för Mikael, som har funnit kärleken på nytt! Vem det är har han dock valt att hålla hemligt.

Han berättade för Hänt i fjol om sin nya relation. På frågan gällande hur han skulle ranka kärlekslivet på en skala ett till fem svarade han såhär:

– Då säger jag sex.

Annons

Såpass, varför det?

– Därför att det är bra.

Hur träffades ni?

– Gemensam bekant, sa han då.

Han talade då även ut om sin nya lägenhet.

– Jag flyttade för något år sedan så det var innan det började braka ihop. Det var för att mina söner börjat flytta ut och jag insåg att jag använde sovrummet och köket så vad ska jag ha en 3,5 för. Det finns ingen anledning så då spelade jag den och skaffade en mycket mindre lägenhet.

När vi då frågade om hans nya flickvän flyttat in, sa han att de valt att leva som särbos.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons