LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför blev Patricia Arquette både hyllad och sågad efter sitt tacktal

23 feb, 2015 
AvJoakim Holfve
När Patricia Arquette klev upp på scen för att ta emot priset som bästa biroll så levererade hon ett tacktal som fångade hela världen. Men kvällen slutade inte enbart i dur för stjärnan.
Annons

När Patricia Arquette gick upp på scenen efter att ha vunnit pris som bästa kvinnliga biroll för “Boyhood” så höll hon galans mest politiska och hyllade tal:

arquette1
arquette2
arquette3
Annons

Talet gav upphov till stort jubel i både sociala medier och i publiken där till exempel Meryl Streep reagerade så här:

streep

Men talet slutade inte där utan efter att ha lämnat scenen utvecklade Patricia Arquette sitt tal i pressrummet:

Annons

– Det är dags för alla kvinnor, män som älskar kvinnor, homosexuella och mörkhyade som vi har kämpat för genom åren att kämpa för oss nu.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Just det citatet fick många att reagera. De menade att Patricia, som vit kvinna, exkluderade alla andra i “oss”. Flera på Twitter reagerade och Arquette gick snabbt från hyllad till sågad:

https://twitter.com/TheAfricanSiren/status/569741289148841984

Annons

https://twitter.com/j_abriaaa/status/569749151933534208

Men även om Patricia fick en del kritik på Twitter för den delen av sitt uttalande så har inte hyllningarna låtit vänta på sig. Emma Watson, som själv höll ett brinnande tal angående jämställdhet i FN i höstas, var snabb att deklarera sin kärlek:

Annons