Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför är prinsessan Madeleine i Sverige utan barnen

Sanningen bakom prinsessan Madeleines namn på barnen – Leonore, Nicolas, Adrienne.

I somras släpptes prinsessan Madeleines barnbok Stella och hemligheten.
Imorgon, fredag, kommer hon till Sverige för att medverka på Bokmässan i Göteborg – men familjen stannar hemma.
Här är orsaken bakom.

Det var i juni i år som prinsessan Madeleine, 37, debuterade som författare med barnboken Stella och hemligheten. Boken har hon skrivit tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson och vänder sig till lågstadiebarn. Berättelsen berör ämnen som självkänsla, gränser och integritet. Tanken är att den ska ge barnen styrka att stå upp för sig själva och våga säga ifrån när det behövs.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Boken är utgiven i samarbete med barnrättsorganisationen World Childhood Foundation som prinsessan Madeleine länge varit engagerad i. Stiftelsen Childhood grundades av drottning Silvia 1999.

– Med boken vill vi belysa frågor som är svåra att prata om. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, sa prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande i början av året.

Bokreleasen ägde rum på Junibacken i Stockholm i somras. Prinsessan var på plats och läste högt ur boken. Men trots den stora händelsen var ingen av hennes familjemedlemmar på plats.

Enligt hovets informationschef Margaretha Thorgren var anledningen att boken är något som endast berör prinsessan själv.

Det här är en bokrelease som gäller prinsessan Madeleine, sa Margaretha Thorgren då till Hänt.

Prinsessan Madeleine bor sedan ett år tillbaka i Florida tillsammans med sin make Christopher O’Neill, 45, och deras barn Leonore, 5, Nicolas, 4, samt lilla Adrienne, 1.

Besöker en skolklass

Imorgon, fredag, kommer prinsessan Madeleine åter till Sverige för att medverka på Bokmässan i Göteborg där hon ska medverka i ett seminarium och prata om sin bok. Inte heller denna gång kommer någon av hennes familjemedlemmar att finnas på plats.

– Nej, det är prinsessan som åker till Bokmässan i egenskap av författare till boken Stella och hemligheten, säger Margaretha Thorgren till Hänt.

Hon fortsätter:

– Det är ett kort besök och huvudsyftet är att uppmärksamma budskapet i boken och förhoppningsvis tillsammans med Childhood också få uppmärksamhet kring de här frågorna och hjälpa utsatta barn.

Förutom att medverka på Bokmässan kommer prinsessan Madeleine att besöka en skolklass i Göteborg. Barnen, som går i tredje klass, har varit delaktiga i tillblivelsen av boken Stella och hemligheten. De fick nämligen läsa boken först av alla.

– Hon kommer att träffa en skolklass som var med och fick läsa boken innan den blev publicerad. Då visste de inte om vem som låg bakom boken, säger Margaretha Thorgren.

FOTO:

SENASTE NYTT!