Därför saknas prinsessan Madeleines familj på bokreleasen

Prinsessan Madeleine och maken Chris Oneill
I veckan lanseras prinsessan Madeleines barnbok Stella och hemligheten. Bokreleasen äger rum på Junibacken i Stockholm under tisdagen, men det är endast prinsessan själv som kommer att vara på plats. Nu avslöjar hovet anledningen till att kungafamiljen inte närvarar under den stora dagen.
Annons

Prinsessan Madeleine, 36, befinner sig just nu i Sverige för att lansera sin nya bok. Madeleine bor annars i Florida, USA, med sin make Chris O’Neill, 44, och barnen Leonore, 5, Nicolas, 3, och Adrienne, 1. Flyttlasset gick i höstas och sedan dess har prinsessan och hennes familj endast besökt Sverige två gånger under kortare visiter.

Nyligen kunde Hänt avslöja att Madeleine och familjen kommer att tillbringa en större del av sommaren i hemlandet och i söndags landade prinsessan på svensk mark. Anledningen till att hon valde just det datumet är på grund av lanseringen av hennes barnbok Stella och hemligheten, som hon författat tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson.

Annons

Bokreleasen äger rum på Junibacken i Stockholm under tisdagen den 4 juni. Där kommer Madeleine bland annat att läsa Stella och hemligheten högt inför barn.

Annons

Därför saknas prinsessan Madeleines familj på bokreleasen

Trots att lanseringen av boken är en stor händelse i prinsessan Madeleines liv kommer ingen av hennes familjemedlemmar att vara på plats på Junibacken under dagen. Enligt hovets informationschef Margaretha Thorgren är anledningen att det är något som endast berör prinsessan själv.

– Det här är en bokrelease som gäller prinsessan Madeleine, säger Margaretha Thorgren till Hänt.

Prinsessans familj anländer till Sverige först senare i veckan. Då kommer de att ha tid att fira Madeleines framgångar.

– Den kommer att uppmärksammas i familjen senare men för det här eventet så är det ju ett samarbete med Bonnier som bjuder in och det är prinsessan Madeleine tillsammans med några andra som är författare.

Annons

Under resterande delen av sommaren kommer prinsessan att blanda jobb med ledighet. Hon ska såklart närvara under storasyster kronprinsessan Victorias, 41, födelsedagsfirande tillsammans med maken Chris O’Neill. Men han kommer dessvärre inte att kunna stanna i Sverige lika länge som sin hustru.

– Han kommer tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med familjen i Sverige. Men eftersom Chris O’Neill jobbar över hela världen så är det inte semestertider för honom i juni, och knappt i juli heller. Han kommer därför att kombinera att vara tillsammans med familjen under sommarlovet och att arbeta, säger Margareta Thorgren till Expressen.

FOTO: Anders Wiklund/TT, Patrik Österberg/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…