Därför är Linus inte med i Wahlgrens värld: ”Skadar mer”

Linus Wahlgren vill inte vara med i Wahlgrens värld

Linus Wahlgren syns sällan i familjens egen realityserie. Nu berättar han varför. ”Jag ville bort från hela den här mediala Wahlgrens-grejen kände jag”, säger han.

I kvällens avsnitt av Herngrens husbil gästar Linus Wahlgren, 42 och Pernilla Wahlgren, 50. Linus slog igenom redan som barn, precis som sin syster, men till skillnad från henne har han inte synts så mycket i tv och sociala medier. I familjens program Wahlgrens värld syns han knappt alls och nu förklarar han varför.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Allt började med att han blev retad i skolan för låten Jag är en astronaut. Han bytte inriktning, tog en paus från underhållningsbranschen, och började istället med sport.

– Jag ville bort från hela den här mediala Wahlgrens-grejen kände jag. Jag tyckte det var lite jobbigt, berättar han för programledarna Felix och Moa Herngren.

Som vuxen fortsatte han sin karriär som skådespelare, men det var svårt att skaka av sig ”Wahlgrensstämpeln”

– Många tänkte att ”du är Wahlgren, då är du Melodifestivalen eller privatteater eller Let’s dance”, lättare underhållningsgenrer, och då blev jag förbannad. Det skadar mer det jag vill göra att heta Wahlgren, säger Linus.

Han har insett att han inte kan dela med sig för mycket av sitt privatliv om han ska kunna få de roller han vill ha. Moa frågar hur han gör om han är hemma hos sin syster när kamerateamet för Wahlgrens värld är där och spelar in.

– Smyger du ut bakvägen då? undrar hon.

– Det gör jag , det har vi pratat om ju, säger Linus och vänder sig till Pernilla.

Han förklarar att de två har olika typer av karriärer, därför fungerar det för Pernilla att dela med sig mycket av sitt privatliv men inte för honom.

– För mig är skådespeleriet det viktigaste och då tror jag att det är en balansgång hur mycket man ska bli förknippad med sitt privatliv. Det får inte stå i vägen för när man gör roller. Om folk vet allt om mitt privatliv och vet allt jag gör så krockar det. Där har jag försökt hålla någon balans, förklarar Linus Wahlgren.

Nöjesnyheterna ALLA snackar om just nu – se dem här:

LÄS OCKSÅ: Biancas avslöjande efter Linus Wahlgrens skilsmässa

LÄS OCKSÅ: Här är skönhetsprodukterna som kändisarna använder

FOTO: Ibl