Därför ångrar Robinson-Robban sin medverkan i Robinson: ”Ett mindre helvete”

Efter ett benbrott som inträffade under inspelningarna av ”Robinson”, lider ”Robinson-Robban” fortfarande av svåra smärtor. Nu berättar han om känslorna kring detta.

Robert “Robinson-Robban” Andersson, 43, gjorde sig känd genom att äta sitt klippta könshår på macka, samt bete sig allmänt speciellt för att behålla sin plats i rampljuset efter det att kamerorna släckts. Under några år var det sedan tyst om den hyperaktive norrlänningen, och han hann både med att bilda familj och skaffa jobb som spårvagnsförare.

Nyligen berättade han dessutom om sina miljonklipp efter några bostadsaffärer. Pensionsplanerna är enligt Robinson-Robban så gott som säkrade efter den senaste stora lägenhetsaffären, där han bytte ner sig från havsutsikt till, ja – ingen havsutsikt.

– Champagnefrukost från 60 år till graven i en lägenhet på spanska solkusten. Den köper jag kontant sen. Det är fantastiskt. Alla oroar sig för pensionen. När det orange kuvertet kommer fattar man hur lite man får. Det är katastrof. Men det är inga problem för mig, sa då till Expressen om sina framtidsplaner.

Men trots de ekonomiska framgångarna som tagit honom ett steg närmre en säkrad förtidspension, finns det ändå en del problem kvar som skaver. Just nu lider han av ständiga smärtor efter att ha stelopereras. Detta efter ett benbrott som inträffade så långt tillbaka i tiden, som då Robinson-Robbans legendariska smeknamn en gång etablerades.

– Att vara Robban Andersson och bo i hans kropp är ett mindre helvete faktiskt. Jag går en boxningsmatch mot mig själv varje dag. Det blir värre för varje år, jag är rädd för den dag då jag inte längre vinner matchen, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Det var under inspelningarna av ett inslag inför “Expedition Robinson” på SVT 1998 som han skulle utföra några hopp på en studsmatta, och allt gick fel. Han slet av benet och efter en lång väntan på operation, blev konsekvensen i sin tur, att en muskel i foten dog. Robban som innan olyckan och Robinson-perioden, var van snowboardåkare, verkar till viss del ångra sin medverkan i det då superpopulära programmet.

– Hade jag aldrig sökt från början hade jag aldrig brutit benet. Då hade jag fortfarande kunnat hajka i skogen och åka snowboard och skidor, vilket jag nu inte kan, säger han till Expressen.

Efter skadan var han sjukskriven i ett år. Och när det var som värst var det så pass illa att han hade svårt att gå.

STOCKHOLM, SWEDEN 2013-08-30?Kristallen 2013. Kristallengalan 2013. TV-Priset? delades ut i Stockholms m??ssan under fredagskv??llen.Vimmel p?? mattan.??Pictures: Robert Andersson, "Robinson-Robban" halsade champagne p?? r??da mattan.Photo & Copyright: Patrik ??sterberg/IBLGl??m ej fullst??ndig byline!

– Nu har de skurit av muskeln, så att tårna bara hänger. Jag har knappt någon balans alls, sa han till Aftonbladet 1999.

Hoppas det vänder ett bra tag innan förtidspensionen, Robban!

LÄS OCKSÅ: Robinson-Robbans specifika pensionsplan – därför lämnar han Sverige

LÄS OCKSÅ: Perrelli bryter tystnaden om sin svåra smärta

Foto: IBL