bonde söker fru 2022

Därför reser inte bönderna i Bonde söker fru utomlands – kanalens svar

Linda Lindorff och Bonde söker fru 2022

Förr reste bönderna och deras brevskrivare utomlands efter slutvalet men under pandemin blev det istället resor inom Sveriges gränser.
Nu avslöjar Jon-Krista Johnsson varför det inte blev någon utlandsresa i år heller – samt hur TV4 håller bönderna hemliga trots fulla campingar och hotell.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken när Jon-Krista berättar om hångeldejten där allt gick fel
0:40

Efter reklamen: Chocken när Jon-Krista berättar om hångeldejten där allt gick fel

(0:40)

Slå på ljud

Slutet av årets Bonde söker fru-säsong är nu nära. I det näst sista avsnittet beger sig bönderna med deras utvalda brevskrivare iväg för en resa. Det är dags för paren att få tid för att ro om varandra utan att behöva tänka på sysslorna på gårdarna.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Därför åker inte bönderna utomlands i Bonde söker fru 2022

För Jon-Krista Johnsson, 29, och brevskrivaren Ida blev det en mysig tur till Gotland som erbjöds. Tidigare säsonger har däremot paren fått åka utomlands men under pandemin ändrades resorna till inom Sveriges gränser. Nu berättar Jon-Krista för Hänt om varför resorna skedde i Sverige även i år.

– De skulle boka och göra klart resorna långt innan vi visste hur sommaren skulle vara så de tog de säkra före det osäkra och bokade inom Sverige. Sen är det ju också så mycket enklare att vara inom Sverige men gladast av alla var nog jag för Gotland var ett sånt ställe som jag verkligen ville fara till, säger han.

Spelade det dig någon roll om ni reste inom Sverige eller utomlands?

– När jag fick Gotland så spelade det absolut ingen roll. Det var för mig som att fara utomlands.

Även exekutiv producent Clara Tengbom bekräftar anledningen till varför resorna sker inom hemlandet.

"Under pandemin tvingades vi förlägga Bonde söker Fru:s drömresor i Sverige. Vi insåg då att det fanns helt fantastiska platser för våra kärlekspar att resa till och bestämde oss att även denna säsong stanna i Sverige under drömresan", skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Jon-Krista och Ida

Foto: TV4

Så hemlighöll TV4 bönderna under inspelningen

Vad som dock skiljer sig nu när bönderna istället tillbringar sin kärlekssemester i Sverige är att de kan bli igenkända. Så hur går det egentligen till under inspelningen av rese-avsnittet för att svenska folket inte ska veta slutresultatet redan innan säsongen börjat.

– Det var så att det var inte så uppenbart vilket program som var där. Visst det fanns väl någon som misstänkte något och jag hade en nära släktings kompis som såg mig men det var inte så att folk förstod riktigt vad det handlade om, säger Jon-Krista och fortsätter:

– Vi hade inga loggor eller någonting uppenbart.

Renskötaren känner sig nöjd över tiden på Gotland som han och Ida fick efter slutdejten men vad tittarna kanske inte vet är att hela semestern planerades av produktionen.

– Det var som en stor överraskning, hela den här resan, säger Jon-Krista.

Hänt har sökt TV4.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN