ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dansbandsveckan drabbad av bakslag – Mickeys tvingas ställa in

20 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Dansbandsveckan i Malung. På bilden syns Lasse Stefanz med sångaren Olle Jönsson.
Dansbandsveckan – årets höjdpunkt för alla dansbandsfantaster – är i full gång. Nu bekräftar festivalens bandansvarige att ett av banden som var bokade tyvärr inte kommer att dyka upp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Dansbandsveckan – en av de viktigaste höjdpunkterna på året för alla dansbandsfantaster – är full gång i Malung. I år gick stapeln av den 16 juli, och festivalen pågår till och med den 22 juli med spelningar av några av de populäraste dansbanden i Sverige.

I år inledde bland annat Bob Stevens, Casanovas och Donaldz veckan, och det fylls nu på med band som Streaplers, Lasse Stefanz, Larz- Kristerz, Callinaz och Expanders. Tidigare har Hänt rapporterat om att det populära dansbandet Vikingarna tyvärr inte dyker upp under årets dansbandsvecka, vilket bekräftades av Dansbandsveckans bandansverige, Bertil Elfström.

– Vi hade gärna velat haft Vikingarna, det är inte det. Vikingarna har ju bestämt sig för att sluta, så de skulle bara fullfölja några kontrakt som de lovade under pandemin. Så därför tog de inte på sig några fler jobb, berättade Bertil.

Men Bertil var ändå positivt inställd till årets upplaga.

– Jag tycker det ser bra ut, och jag är positiv, sa han.

Annons

Dansbandsveckans dystra besked – drabbade av bakslag

Däremot kom han med ännu ett tråkigt besked. Ett av dansbanden hade tvingats att ställa in sin medverkan i Dansbandsveckan.

– Det var på grund av sjukdom som de behövde ställa in. Och det är ju alltid sånt – jag har vart i två band – och det är alltid någonting varje år, berättar Bertil.

Dansbandet i fråga var Mickeys från Aspås i Jämtland, som dessutom firar sitt 25-årsjubileum som band i år. Det prisbelönta bandet kanske också vissa känner igen från TV. De tävlade nämligen i SVT:s Dansbandskampen 2008, samma år som Larz-Kristerz vann.

De kommer inte till till Dansbandsveckan – bandmedlem talar ut: ”Förklara varför”


På bandets Facebooksida förklarar en av bandmedlemmarna, Mia Sandström Gabrielsson, varför de tvingats ställa in sin medverkan i Dansbandsveckan.

På Andreas egna begäran så vill vi förklara varför vi nu tvingas ställa in spelningen i Malung! Som många säkert vet har Andreas diabetes & har haft sedan han var 10 år! Denna jävla sjukdom som jag hatar & föraktar & som jag bevittnat maler ner en människa med sina komplikationer! Andreas har under flera år kämpat med flera svåra komplikationer till följd av denna vidriga sjukdom! Att se en människa man älskar tappa hälsan allt eftersom och den oro det medför gör ont! Man känner sig maktlös. Musiken har alltid stått i fokus för Andreas & det är han som är vår ledstjärna genom allt vi gör musikaliskt med Mickeys", skriver Mia.

Annons
Hon fortsätter:

”Igår tillstötte ytterligare komplikationer då Andreas fått allvarlig lunginflammation & behöver nu andningshjälp på sjukhuset. Jag & Janne har tillsammans med Cattis på LS Tonart idag tagit beslutet ställa in vår medverkan i Malung! Vi vet hur otroligt mycket Andreas såg fram emot att möta er i publiken där & han var verkligen så lycklig över att han varit piggare sista tiden & såg ljust på att få musicera lite mera denna sommar…Allt jag önskar nu är att du kryar på dig Andreas så du kommer hem till Aspås snart igen. Vi älskar dig!!!

Kommentarsfältet är fyllt av stöd och sympati till Andreas och hans närstående.

Foto: Johan Dali/TT

Annons