ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Daniel Meyn avslöjar sanningen bakom kulisserna i Första dejten teens

22 aug, 2023 
Johanna Talamo
Första dejten
Bartendern Daniel Meyn har i många år synts i SVT:s Första dejten. Idag har Första dejten Teens premiär och tittarna kommer därmed få ta del av den yngre målgruppens jakt efter kärlek.
I en intervju med Hänt avslöjar Daniel sanningen bakom kulisserna.
– Allt är inte guld och gröna skogar, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nik Alexander om galna dejten utomlands – blev bjuden till ParisBrand logo
Nik Alexander om galna dejten utomlands – blev bjuden till Paris

Det vankas premiär för Första dejten Teens på SVT, vilket är en ny version av det populära dejtingprogrammet Första dejten. I den nya Teens upplagan kommer tittarna i stället få följa tonåringar i åldrarna 16-19 år, då de paras ihop för att sedan mötas på en blinddejt.

Bartendern Daniel Meyn om Första dejten Teens

Bartendern Daniel Meyn, 47 har blivit ett välkänt ansikte för svenska folket efter sina sex säsonger i SVT:s Första dejten.

Den glada göteborgaren kommer givetvis att synas även i Första dejten Teens. Teens upplagan spelades in i samma veva som Första dejtens senaste säsong som nyligen hade säsongsavslutning.

I en intervju med Hänt har bartendern Daniel Meyn beskrivit känslan efter det sista avsnittet av originalversionen som väldigt positiv.

Detta delvis med tanke på det stora antalet som svarade ja på frågan om att ses igen efter programmet.

I intervjun delar Daniel Meyn även sina tankar om Första dejten Teens. Han beskriver att han till en början trott att programmet skulle bli barnsligt men efter inspelningarna blivit positivt överraskad.

Annons

– Jag trodde att det här skulle bli barnsligt, jag trodde att det skulle bli väldigt mycket humor och det är det också, säger Daniel till Hänt och fortsätter.

– Men det som slog mig var att vare sig du är 17 eller 70 år så gillar du inte att vara ensam och du söker fortfarande kärleken.

Vidare delar den rutinerade Första dejten bartendern Daniel med sig om vad han upplevde som skillnader mellan de dejtande tonåringarna jämfört med den äldre målgruppen.

– Det är lite högre tempo, lite högljuddare och det är väldigt mycket frågor och svar, inte att man typ utvecklar svaren. Det är inte så utgrävande utan mer pang pang pang, säger han skrattandes och fortsätter.

– Jag upplevde att det var ganska självsäkra tonåringar. De var inte så nervösa, ganska coola, välklädda, snygga i håret och sådär. Det kändes att det var energi, det kommer komma fram en del fina tonåringar i rutan.

Daniel Meyn om sanningen bakom kulisserna i Första dejten Teens

Bartendern Daniel Meyn har serverat över 400 par i originalupplagan av SVT:s Första dejten. Men Teens versionen av dejtingprogrammet kommer med vissa ändringar – restaurangen kommer exempelvis vara tömd på alkohol.

Annons

– Vi tömde hela baren på alkohol, det dricks bara läsk och alkoholfria drinkar, det finns inte en droppe alkohol i hela restaurangen, säger Daniel till Hänt och fortsätter.

– Jag kan väl säga att de som var 18-19 år inte var jättenöjda med det men vi drog alla över samma kant där, ingen alkohol. Det var skönt att de inte fanns alkohol.

Vidare förklarar Daniel att Första dejten Teens inte skiljer sig från originalet när det gäller att de är måna om gästerna men att det givetvis kommer vara skillnader med tanke på att deltagarna nu är tonåringar.

– Det är fortfarande Första dejten, vi kommer alltid att vårda våra gäster. Men det kommer att bli lite andra samtalsämnen, det är aldrig fel att testa andra vägar även om det är ungefär i samma genre, säger Daniel till Hänt.

Daniel Meyn betonar därefter att alla inblandade i produktionen varit medvetna om att det kan bli känsligt med tanke på den yngre målgruppen.

Annons

– Vi hade en terapeut på plats som kunde fånga upp efteråt och vi hade en supervisor som hela tiden var i örat om vad samtalen handlade om, så vi var väldigt förberedda, säger han och fortsätter.

– Nu skedde det aldrig men skulle något inte känts rätt så hade vi kunnat gå in och avbryta. Kunnat hantera det liksom med personer på plats som var anpassade för att ta hand om såna situationer.

Vidare menar Daniel att de yngre deltagarna samtidigt kommer att bidra till en spegling av verkligheten.

– Vi tänker såhär, det är känsligt men det finns inte heller något konstigt i att en 17 eller 18-åring dejtar i Sverige år 2023. Ska man någonstans spegla verkligheten så är det faktiskt unga folk som dejtar också, säger Daniel till Hänt och fortsätter.

– Det ska vara i programmets anda och det tror jag vi har lyckats med också. Jag tror att det kommer vara snällt och fint men sen givetvis, allt är inte guld och gröna skogar, men en del är det.

FOTO: Privat/SVT PLAY

Annons