LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bartender Daniel avslöjar sanningen om gästerna i Första dejten på SVT

16 aug, 2023 
Johanna Talamo
Första dejten på SVT
Bartendern Daniel Meyn har serverat över 400 par i SVT:s Första dejten. Nu delar han tankarna efter säsongsavslutningen.
Han svarar även på tittarnas mest ställda frågor och ger en inblick i vad som sker bakom kulisserna i det populära dejtingprogrammet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexander Karim om kampen att få hustrun Malin – så fick han henne på fallBrand logo
Alexander Karim om kampen att få hustrun Malin – så fick han henne på fall

Bartendern Daniel Meyn, 47 har blivit ett välkänt ansikte för svenska folket efter sina sex säsonger i SVT:s Första dejten. Där har han serverat över 400 nervösa deltagare på jakt efter kärleken och har genom åren fått bevittna mycket glädje, tårar och skratt.

Första dejten bartendern Daniel Meyn om den senaste säsongen

Den senaste säsongen av Första dejten har precis nått sitt slut. Bartendern Daniel Meyn har därmed avklarat sin sjätte säsong av det populära dejtingprogrammet.

Första dejten går ut på att deltagare i alla åldrar paras ihop för att sedan mötas på en blinddejt, tittarna får sedan följa hela dejten ända fram till den avgörande frågan – om de vill de träffas igen.

– Jag skulle säga att den senaste säsongen är den bästa vi har haft hittills, vi fick in väldigt intressanta gäster och det är ju gästerna som gör programmet, säger Daniel till Hänt.

Daniel Meyn beskriver känslan efter säsongsavslutningen som väldigt positiv, med tanke på den stora variationen av människor som medverkat och även det stora antalet som svarade ja på frågan om att ses igen efter programmet.

Annons

– Det känns också som att det var en väldigt positiv säsong, många ja, det var lite hångel, vi fick till några par och sådär så det kändes väldigt positivt, säger han.

Daniel fortsätter med att berätta vad han anser är det roligaste med att jobba bakom baren i det populära tv-programmet, nämligen att få komma nära i mötet människor sinsemellan.

– Det finns något magiskt med att människor möts som jag liksom aldrig tröttnar på att få se live. Jag får en bra känsla och det smittar av sig, säger Daniel och fortsätter:

– Jag tror att det var 80% som sa ja till varandra den här säsongen. Att få ta del av de här personliga mötena på nära håll är det jag får ut mest av.

Första dejtens bartender Daniel Meyn svarar på de mest ställda frågorna – avslöjar bluffen

Efter att ha medverkat i otaligt många avsnitt av Första dejten så besitter bartendern Daniel, minst sagt, stor kunskap om dejtingprogrammet – både framför och bakom kulisserna.

Annons

Efter alla år har den positiva göteborgaren, Daniel Meyn dessutom blivit ett välkänt ansikte hos det svenska folket. Han är därmed van med nyfikna tittare som ställer honom frågor om programmet.

I intervjun med Hänt så tar han nu tillfället i akt för att besvara några av de mest ställda frågorna. Under intervjun kommer det fram att vissa gäster inte alls är med i programmet, utan att de är där som vanliga betalande gäster.

Finns restaurangen, där inspelningarna äger rum, på riktigt?

– Ja, restaurangen finns. Men den ser annorlunda ut när SVT är där och spelar in. Det är en sommarrestaurang som är stängd på vintern när inspelningarna pågår, då kliver SVT in och gör om restaurangen, svarar Daniel Meyn.

Är alla som sitter i restaurangen dejtande par?

– Nej, det är det inte. Vi har gäster som bokar in sig på restaurangen och äter samtidigt som det pågår dejter. Så om det är 12 bord i restaurangen, så är det fyra bord som är dejter, resten är så kallade statister, svarar han och fortsätter:

Annons

– Men statister får betalt, de gästerna som är hos oss är där privat och betalar notan också. Så vi har vanliga gäster.

Varför får man inte mer information om vad som händer efter dejterna?

– Vi gör ett tv-program som heter Första dejten, så det vi ansvarar för är just det, vad som händer på första dejten, svarar Daniel och fortsätter:

– Vad som händer sen är inte riktigt vår uppgift, det är inte vad programmet handlar om och det är inte riktigt relevant för oss. Vi jobbar bara med första mötet.

Hur kommer det sig att folk fortsätter att titta på Första dejten efter så många år?

– Det går inte att tröttna på att se vanliga människor söka kärlek. Vi håller inte på med något förlöjligande, vi hänger inte ut folk utan vi tar in folk som vill hitta kärleken och det går inte att tröttna på det konceptet.

FOTO: Privat

Annons