LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Familjen bekräftar dystra beskedet – 1 år efter Dagny Carlssons död

15 sep, 2023 
Frida Eklöf
Dagny Carlsson
Det var den 24 mars 2022 som Sveriges äldsta bloggdrottning Dagny Carlsson somnade in.
Nu har hennes blogg tagits bort, något som hennes syskonbarn berättar för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ida Hallquist beslut för barnen efter separationen: ”Trodde jag skulle dö”Brand logo
Ida Hallquist beslut för barnen efter separationen: ”Trodde jag skulle dö”

Det var för lite mer än ett år sedan som Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson somnade in, 109 år gammal.

Men under sin livsstil hann hon inspirera många. När Dagny var 100 år gammal kände hon att det var dags att prova något nytt. Därför anmälde hon sig till en datorkurs, och strax därefter startade hon sin alldeles egna blogg.

Bloggen blev populär väldigt snabbt och framgångarna växte. Dagny höll bland annat ett sommarprat i Sommar i P1, och hon medverkade även i tv-program som Skavlan, Fråga Doktorn och Bingolotto.

Därför är Dagnys blogg borttagen – familjen bekräftar dystra beskedet

Dagnys blogg uppdateras flitigt från det att hon var hundra år tills dagen då hon gick bort.

Ett år efter hennes bortgång har det gått att läsa hennes inlägg på bloggen, men nu är den borttagen för gott. När Hänt kontaktar Dagnys syskonbarn berättar hon att de valde att avsluta den.

”När Dagny dog bestämde vi oss för att betala för bloggen under ett år och därefter avsluta den. Jag försökte få veta om det var möjligt att spara innehållet och en person som stod Dagny nära försökte också. Tyvärr tror jag att vi misslyckades.”, skriver syskonbarnet Britt-Inger Thorén i ett meddelande till Hänt.

Annons

På sin blogg uppdaterade Dagny sina läsare om allt mellan himmel och jord, och sidan var minst sagt uppskattad av både henne själv och följarna!

Sista inlägget på Dagnys blogg – efter bortgången

”Det var inte oväntat men nu känns det helt overkligt…Dagny och jag startade hennes blogg tillsammans 2011. Sedan dess har jag loggat in mig varje dag för att hjälpa henne med illustration och de senaste månaderna för att skriva om hennes nya liv på boendet.”, skrev Elena i blogginlägget och fortsatte:

Annons

”Nu är jag här för att skriva orden som ni alla ville säga: Tack, för allt du har gjort för oss, Dagny! Ordet ”död” fanns inte i din vokabulär. Du älskade livet! Du hade just börjat att förbereda dig att fira din 110e födelsedag den 8 maj. Jag hade lovat att öppna en ny sida i bloggen, en sida som skulle heta Året är 2022.”

Elena fortsatte att berätta om sitt starka band till Dagny och det råder inga tvivel om att sorgen var ett faktum.

”Nu är jag ensam här på bloggen som du kallade för ”mitt enda barn”. Jag ska visa en sista bild på dig, en bild du älskade så mycket. Dagny som okrönt Drottning. Osminkad. Med glimt i ögat. En dag vill jag göra en utställning med dina fina bilder eller kanske skriva en illustrerad bok om vår vänskap, om dig som nära vän, inte bara som hela Sveriges älskade Dagny. Jag öppnar forumet här om ni vill skriva i den.”, avslutade Elena inlägget.

FOTO: Patrik Österberg/TT

Annons