Cornelias ex hörde av sig efter framträdandet – låten handlar om honom

Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs landade på fjärde plats i Eurovision Song Contest med låten Hold Me Closer. Låten handlar om hennes ex-pojkvän – som kontaktade henne efter tävlingen.

"Kan ju bli jobbigt för den som hela tiden blir påmind om det när det spelas på radion eller så”, berättar Cornelia.
0:19

Efter reklamen: Se kaoset bakom kulisserna när vinstbuketten nockar Hänts reporter: ”Förlåt”

(0:19)

Slå på ljud

Eurovision Song Contest 2022 är över för den här gången. Vinnaren den här gången blev Ukraina. Cornelia Jakobs som representerade Sverige landade på en fjärde plats.

Det svenska bidraget Hold Me Closer skrev Cornelia Jakobs om ett ex till henne som hon var hjärtekrossad över i somras. Istället för en fortsatt kärleksrelation mellan dem så ledde de till att resten av världen fick njuta av den melodifestival-vinnande låten, och låten fick också goda poäng från juryn – efter de lagt sina röster låg Hold Me Closer på andra plats i Eurovision Song Contest.

Cornelia skrev låten om sitt ex – med sin nya pojkvän

Men Cornelia Jakobs skrev inte låten ensam, utan tillsammans med Isa Molin och David Zandén.

Och det visade sig att den person som Cornelia egentligen var menad att vara tillsammans med fanns där vid hennes sida hela tiden – sedan ett tag tillbaka är hon nämligen tillsammans med låtskrivaren David Zandén, 34.

Cornelia har tidigare berättat till Expressen om hur David funnits där för henne efter relationen från ex-pojkvännen:

– Att jag dessutom under den här perioden har funnit David som från början har tröstat mig. När vi skrev den här var jag helt i bitar över den här personen jag sjunger om. Han har bara burit upp det för han är en sådan jävla stjärna som person och jag är så lycklig över att vi funnit varandra, sa Cornelia då.

Cornelia Jakobs David Zandén

Cornelia Jakobs och David Zandén.

Exet kontaktade Cornelia efter framträdandet

Låttexten innehåller starka ord från uppbrottet mellan Cornelia och hennes ex, och artisten har tidigare berättat om hur det gick till när hon skrev låten:

– Jag var verkligen mitt i en break up-period som var av och på och höll på att vara jobbig länge liksom. Det kom liksom ganska naturligt av hela den händelsen, vad det skulle handla om och sådär. Jag börjar typ gråta varje gång jag hör den, sa Cornelia i deltävlingen där hennes bidrag presenterades.

Cornelia Jakobs om hemliga smset från exet – efter vinsten i Melodifestivalen

Se klippet här!

Efter delfinalen blev Cornelia kontaktad av den mannen som låten handlar om. Till Expressen berättar hon relationen till ex-pojkvännen idag:

– Vi har inte någon direkt kommunikation nu, men han hörde av sig efter delfinalen och var jättefin. Sen har jag förstått att det är lite jobbigt för honom också. Jag har inte pratat så mycket med honom personligen, men vi har ändå checkat av varandra, säger hon och fortsätter:

– Det är speciellt yrke, när man skriver om ex. Konsten är fri och det mest rimliga är ju att man skriver om det man går igenom. Men det är väldigt speciellt och kan ju bli jobbigt för den som hela tiden blir påmind om det när det spelas på radion eller så.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!