Idol 2023 marknadsföring banner

Claudia Galli slutade dricka för barnens skull: "De ska inte behöva se"

28 sep, 2017 
https://image.hant.se/Sk%C3%A4rmavbild-2015-09-03-kl.-14.06.58-150x140.png.jpg?imageId=4944009&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Jonatan Berggren
Claudia Galli Concha slutade dricka i samband med sin första graviditet. 3,5 år senare har hon ännu inte börjat, för sina barns skull.
Annons

När Claudia Galli Concha, 38, blev gravid med dottern Chloe, 2, under 2014 slutade hon naturligt att dricka. Men när dottern väl var född fortsatte Claudia sitt uppehåll under tiden hon ammade.

“För mig går inte alkohol och amning ihop. Nu kommer säkert flera ställa sig upp och skrika i protest och komma med en massa förklaringar på procenttal hit och dit som går ut i bröstmjölken, men nej, för mig skulle det kännas jättekonstigt”, skriver Claudia i sin blogg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Recept.se Nyhetsbrev

Frågan om alkohol och amning är omdiskuterad, men enligt Landstinget finns inga risker med måttliga mängder.

“Enligt forskning innebär det inga medicinska risker för barnet att få i sig alkohol om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar. Med det menas ett till två glas vin eller motsvarande en till två gånger i veckan. Den alkoholmängd barnet då kan få i sig med bröstmjölken är så liten att den inte i sig kan påverka barnet”, står det i Vårdguidens rekommendationer.

Annons

Men för Claudia har de senaste 3,5 årens nykterhet handlat om mer än amning. I slutet av 2016 föddes hennes och maken Manuel Conchas, 35, andra dotter Celeste och det är för barnen skull skådespelerskan valt att avstå sprit.

“Jag vill inte att mina barn ska behöva se berusade människor, framförallt inte deras föräldrar eller nära men helst inga fulla överhuvudtaget. Jag vill aldrig att Chloe ska tveka på mig, undra varför jag beter mig annorlunda, luktar annorlunda, pratar annorlunda. Jag vill alltid vara 100% Claudia när jag är med barnen.”

På sin blogg har Claudia fått flera frågor om sitt val, och valde därför att förklara.

“Jag vill ju då även understryka att jag absolut inte moraliserar, folk gör vad dom vill men inte i närheten av min barn.”, avslutar hon.

Foto: IBL, Colourbox, Instagram

Annons