Clara Henry om framtiden: "Jag vill aldrig bli gravid"

Kärleken blomstrar för Clara Henry och pojkvännen Carl Larsson. Men att skaffa barn finns inte på kartan. "Jag vill aldrig bli gravid och jag vill aldrig föda barn", säger Clara.

Clara Henry, 23, är kärare än någonsin i sin pojkvän, Carl Larsson. Men att starta familj tillsammans är inget som Clara Henry vill. Hon är nämligen skräckslagen för att föda barn.

– Jag är jätterädd. Jag vill aldrig bli gravid och jag vill aldrig föda barn. Och det är jättejobbigt för att det innebär att skulle jag leva mitt liv med en med kuk som vill ha barn då kan inte jag lägga det på honom i så fall. Då är det jag som måste ta ställning till om jag vill klämma ut någonting ur min kropp som kommer att förstöra min kropp, säger Clara Henry i podcasten “Värvet“.

Att skaffa barn är inget för Clara Henry.

Att skaffa barn är inget för Clara Henry.

Värvets programledare, Kristoffer Triumf, 43, påpekar att hon kan adoptera ett barn, men det är inget som Clara vill göra:

– Det känns som att det är så mycket problematik med adoption. Det är så många som ofrivilligt tas från sina föräldrar när de är pyttesmå och det känns jätteläskigt. Men sen också, vill man ha ett biologiskt barn – jag har inget val om jag vill ha ett biologiskt barn. Jag måste bära på det. Och det känns fruktansvärt obehagligt.

Carl Larsson och Clara Henry är kärare än någonsin.

Carl Larsson och Clara Henry är kärare än någonsin.

Rädslan för att föda barn går djupt och det är många saker som Clara Henry oroar sig för.

– Det är för mycket som kan gå fel. Och de stänger ner BB:n, det är så mycket risker. Man spricker ända upp i ändtarmen liksom, man kan inte bajsa och kissa och man har ont, man mår dåligt, man känner en skam över det. Och så finns det ingen hjälp att få. Och så får man vara på BB i sex timmar efter att man har klämt ut det här barnet ur sin fitta och så ska man bara åka hem och lösa det. Det är ju fruktansvärt, tycker jag.

Även kejsarsnitt känns otäckt, tycker hon:

– Det är ju också jättemycket komplikationer med det, för då är det ens mage som är sönder. Jag vill bara inte ha barn. Nån annan får lösa det om jag någon gång ska ha barn, säger Clara Henry.

LÄS OCKSÅ: Mello-programledaren har fått nog: ”Polisanmälan gjord”

Foto: IBL