Claes Malmberg om 20 år yngre flickvännens vägran i relationen

Claes Malmberg och flickvännen Janiana.

Distansförhållandet är på över tusen mil, men Claes Malmbergs flickvän Janiana vägrar flytta till Sverige.
Och den svenske skådisen nobbar en flytt till Brasilien.
– Jag skulle inte ha något att göra, förklarar han.
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad
1:54

Efter reklamen: 7 svenska kändispar med stor åldersskillnad

(1:54)

Slå på ljud

Det har nu gått lite drygt sex år som Claes Malmberg, 60, var på semester i Sydamerika och träffade brasilianskan Janiana Panchero Silva, 40. Resan blev en sällan skådad lyckträff.

Inte nog med att Claes kom hem solbränd och utvilad. Dessutom var han kär och galen i nämnda Janiana.

– Hon jobbade i en bar och jag tänkte att hon var för snygg för att prata med mig, men sedan började jag prata med henne ändå. Omständigheterna gjorde att vi umgicks under den semestern och sedan fattade vi tycke för varandra, har den folkkäre skådespelaren tidigare berättat.

Claes bor i ett radhus i Båstad medan Janiana huserar i Natal – en semesterpärla i Brasilien där många innevånare lever med rytmen i blodet och tar dagen som den kommer.

Varken Claes eller Janiana vill flytta

Där finns milslånga stränder och vickande palmer. Claes vill dock inte flytta dit – och i Senioren förklarar han varför:

– Det är vackert och de flesta människor är bra, men jag skulle inte ha något att göra! Ska jag sitta där i Natal med ett gäng gubbar som super alldeles för mycket?

Claes och flickvännen Janiana har ett distansförhållande i ordets rätta bemärkelse.

Claes nobbar alltså Brasilien – och Janiana nobbar den skandinaviska snålblåsten.

– Hon säger att hon inte kan tänka sig att bo i Sverige på vintern. Jag tycker att det är bra. Det blir inte det där klassiska att jag som man bestämmer var vi ska bo, fortsätter Claes som bytt bostad 20-30 gånger under sitt liv. Men då har det varit i Sverige.

– Jag gillar egentligen att flytta. Det är kul att komma in i nya miljöer! När många tvekar inför att flytta är jag nog mer spontan. Jag tror att jag alltid tar med en inneboende trygghet. Livet går inte under om jag köper fel hus, fortsätter Claes som fått en allt större inre trygghet ju äldre han blivit.

– Den största erövringen jag har gjort i mitt liv är att vara mig själv. Jag kan gå ut och äta själv och verkligen tycka om det. När jag var yngre var det en plåga, en rädsla, en stress, en ångest att vara ensam. Numera får det gärna vara lite tråkigt, fortsätter Claes som förmodligen kommer förbli särbo med sin Janiana på sydliga breddgrader.

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrinks fru om sorgen efter makens familjebeslut

LÄS OCKSÅ: Så stöttas Maria Forsblom efter TV4-tittarnas sågning

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst av Farmen-deltagarna – se oväntade ettan

Foto: TT & TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN