LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nu går Christina Schollin vidare – avslöjandet bara veckor efter Hans död

30 jun, 2024 
Elvira Reer
Christina Schollin och Hans Wahlgren
Christina Schollin har sörjt.
Nu berättar hon om framtidsplanerna och det nya jobbet.
– Livet går vidare, säger hon till Expressen.
Annons
Så minns vi Hans WahlgrenBrand logo
Så minns vi Hans Wahlgren

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hans fru och Pernillas mamma, Christina Schollin, 86, bor nu ensam i det stora röda huset som hon och Hans delade under många år.

Under årets premiär av Allsång På Skansen, som Pernilla programleder, hyllades Hans. I publiken stod Christina tillsammans med några av hennes väninnor. Pernillas vän Sofia Wistam, 58, satt dessutom på raden bakom och kramade om Christina när tårarna brände bakom ögonen.

– Jag tog med mina bästa väninnor i dag. Tre stycken. Så vi var fyra glada tjejer här i dag. Och vi var på Ulla Winblad innan och åt fisksoppa, sa Christina till Expressen då.

Christina Schollin om framtiden: "Livet går vidare"

Efter Allsången delar Christina mer om hur hon ser på framtiden och på hur hennes liv kommer se ut utan Hans vid sin sida.

Annons

– Livet går vidare. Det måste det göra. Och jag ska stå på scenen i höst igen. Nu ska jag spela i ”Fanny och Alexander” på Teater Galeasen, fortsätter hon.

Förutom Christina Schollin medverkar bland andra Torkel Peterson, Jakob Erickson och Lina Englund och biljetterna till föreställningen släpptes nyss.

– Det är utsålt hoppas jag, säger Christina och fortsätter:

– Jag tror att saker och ting kommer in i ens liv när man som bäst behöver det. Och det var väl någon där uppe som satt och tänkte så här: ”Nej, nu kan ni inte låta henne gråta hela dagarna, sörja och gå ner sig”. Och då så kom den här rollen väldigt väl till pass.

Christina har tidigare medverkat i flera scen-roller och när hon gjorde hennes senaste framträdande i Dramatens uppsättning av "McBeth" under 2022, sa hon att det skulle vara hennes sista.

Men så blev det uppenbarligen inte!

– Jag vet att jag sa det. Men nej, alltså när man får ett sådant här erbjudande så kan man inte tacka nej. Det går inte. Så jag är jätteglad för det, säger Christina.

FOTO: Skärmpdump/Youtube

Annons