LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollin stoppas – bryter tystnaden om stora besvikelsen

03 sep, 2022 
Christina Schollin har en prestigefylld roll i Shakespeares Macbeth på Dramaten.
Men nu stoppas den 84-åriga skådespelaren plötsligt.
NU berättar hon om sorgen.
Annons
Benjamin Ingrosso om flyttplanerna – kravlistan på nya boendetBrand logo
Benjamin Ingrosso om flyttplanerna – kravlistan på nya boendet

SSkådespelaren Christina Schollin , 84, är en ikon i filmbranschen. Hon har en lång och prestigefylld karriär bakom sig och är dessutom aktuell i Shakespeares Macbeth på Dramaten.

– Jag fick ett mejl där Dramaten frågade om jag var tillgänglig och om jag hade lust. Jag sa att jag är varken tillgänglig eller har lust men jag kan läsa ett manus i alla fall. Det ingick inte i mina planer att jag skulle stå på scen igen, berättade Schollin i Malou efter tio när hon redogjorde för hur det gick till när hon tackade ja till rollen den stora teaterrollen vid 84 års ålder.

Men nu stoppas Christina Schollin, något som orsakar henne stor sorg. Nu berättar hon med egna ord om besvikelsen.

Christina Schollin bryter tystnaden om hälsokampen – efter 84-åringens olycka hemma

Annons

”Ajajaj!!!! Det som skulle bli en härlig dag med promenad och SPA: simning, bastu och jacuzzibad, blev i stället att tillkalla läkare efter att jag halkat på det blöta golvet. Gjort en rejäl vurpa, vrickat till foten och slagit i huvudet i bassängkanten så att det blev en bula!!!!!”, skrev hon på Instagram förra helgen.

I en intervju med Expressen berättar hon att hon mår förhållandevis bra efter olyckan.

– Det har inte skett några inre blödningar eller något sånt där. Jag har uppsökt Bollnäs lasarett och de har röntgat, men det är ingen fara för hjärnskakning eller så. Däremot har jag en bula i huvudet som gör ont, säger Schollin till tidningen. Hon fortsätter:

– Jag är ju tacksam över att det inte blev någonting som skadade huvudet inuti. Jag har en läkare som kommer hit till mitt rum, de sköter om mig på bästa sätt, det gör de.

Men trots lite ihängande besvär efter den traumatiska olyckan, finns det ingenting som kan hålla skådespelaren borta från Dramatens scen när Macbeth har nypremiär i nästa vecka.

Annons

– Nej, absolut inte [på frågan om framställningen kan komma att behöva skjutas upp reds. anm.]. Jag ska stå på scenen, jag kan lugna både Dramaten och publiken. Jag ska stå på scenen och jag ska vara i bästa form. Den här lilla olyckan ska inte få förstöra det.

Christina Schollin stoppas – berättar om stora besvikelsen

Så Christina Schollin stoppas inte från jobbet på Dramaten, men däremot tvingades hon stanna hemma från Kristallengalan 2022 i torsdags kväll, då hon fortfarande var tagen efter olyckan.

Både hennes dotter Pernilla Wahlgren, 54, och hennes barnbarn Benjamin Ingrosso, 24, var på plats under Kristallen. Och Benjamin tog dessutom hem det prestigefyllda priset Årets tv-personlighet på galan – vilket blev en stor snackis!

Annons

Expressen idag! Åh så gärna jag hade velat klä upp mig och gå på tv-priset Kristallen ikväll!!!!! I stället får jag vila hemma och heja på mina favoriter Benjamin Ingrosso och Pernilla Wahlgren som är nominerade för olika program!!!! Ni som gillar programmen - Rösta, Rösta, Rösta”, skriver Christina i ett inlägg på Instagram där hon berättar om besvikelsen över att inte kunna närvara på galan.

En av bilderna i inlägget föreställer ett tidningslöp där Christina öppnar upp om måendet efter olyckan. Vi hoppas att du mår bättre snart Christina och vet att du var med i sinnet under Kristallengalan!

Se inlägget här:

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT / Karin Törnblom/TT

Annons