LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christina Schollin bryter tystnaden om sorgen – bilden med brodern Kaj

20 mar, 2023 
CHRISTINA SCHOLLIN
De flesta av medlemmarna i familjen Wahlgren/Schollin är välkända för svenska folket.
Men det finns några som hållit sig utanför rampljuset.
Nu bryter Christina Schollin tystnaden om bortgången i familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckanBrand logo
Så mår Christina Schollin idag efter otäcka olyckan

Christina Schollin, 84, är en folkkär skådespelerska och tv-profil bland svenska folket. Men den senaste tiden har hon inte haft det helt lätt.

Året började med att hon tvingades begränsa sig rejält. Innan jul föll hon nämligen oturligt ner för en trappa i Spanien och det blev allvarligt. Hon fick åka ambulans och operera foten och har sedan dess synts sitta i rullstol emellanåt.

Men nu verkar hon vara på benen igen. Däremot känner hon en frustration över att husförsäljning och lägenhetsköp inte går som det ska.

”Ohhh!!!! I’m so ready! Just nu övar jag mig på att gå, gå, gå och vila, vila, vila!!! Jag peppar mig med goda tankar och jag tillåter mig att erkänna att jag ibland tappar sugen när jag inte orkar göra allt jag vill göra! Och att jag blir frustrerad när inte husförsäljning och lägenhetsköp går som det ska!”, skrev Christina Schollin på Instagram.

Annons

Christinas och Hans boendesituation

Men nu verkar det vända för skådespelerskan. Huset med branta trappan i Spanien är nu sålt och det ryktas om att hon och maken Hans Wahlgren, 84, redan lagt vantarna på ett nytt härligt boende på spanska solkusten.

Sedan massa år tillbaka har Christina och Hans pendlat mellan Sverige och Spanien. Generellt sett så har somrarna tillbringats i Sverige, i det stora röda huset, som barnbarnet Benjamin Ingrosso, 25, sjunger om i en av hans låtar.

Det är i det huset som dottern Pernilla Wahlgren, 55, och hennes syskon växt upp i. Hela familjen Wahlgren är kända för svenska folket, förutom den äldsta sonen Peter Wahlgren.

Christina Schollin visar upp okända familjemedlemmen

Men det finns en till familjemedlem som inte riktigt är känd för svenska folket, nämligen Christinas bror Kaj.

Kaj var lärare i Ohio och i samband med Oscarsgalan 2023 berättade Christina om ett fint minne hon har av sin bror.

Annons

”Min bror Kaj, som var lärare i Ohio kom och stöttade sin lillasyster och jag blev erbjuden att filma mot Elvis Presley!”, skrev hon på Instagram.

Christinas följare blev väldigt glada av att se den okända brodern, som tyvärr gått bort. Nu väljer Christina att hylla honom på nytt.

”Så här skulle bilden sett ut på min bror Kaj och mig i Hollywood! Tack för alla fina kommentarer om min älskade bror som var en fantastisk människa och lärare. Ni har också påpekat att han är lik Niclas - och det håller jag med om. Se nästa bild”, skriver Christina.

Brodern Kajs tragiska bortgång – försvann spårlöst

Christina har tidigare berättat om broderns tragiska död när hon medverkade i tv-En natt på slottet 2014, ett program där kändisar genom medium försökte få kontakt med nära och kära som gått bort.

Annons

Kaj försvann 1945 när han färdades över Östersjön i flygplan.

– Jag kommer ihåg att jag funderade hela tiden på om han skulle komma tillbaka, om han satt i ryskt fångläger eller något sådant. Det är ju vår familjs stora trauma, sa hon i programmet.

Christina som är ensam kvar i syskonskaran på sju har berättat att hon varje jul har en särskild tradition för att minnas sin bror.
– Varje jul ställer vi fram ett särskilt tomteglas med snaps i på en speciell plats i köket. Där stod alltid min bror Kaj som numera är död, har Christina sagt till Aftonbladet.

– Vi skålar med honom och säger ”jaha, nu har Kaj tagit sin snaps”. Av någon underlig anledning är det tomt efter ett tag.

FOTO: Malin Hoelstad/SvD/TT

Annons