LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Schollin om flörten med Jarl Kulle

29 jul, 2023 
Johanna Talamo
Christina Schollin
Christina Schollin är en av Sveriges mest folkkära skådespelerskor med ett flertal roller i Dramaten och på filmduken. Nu berättar hon om flörten med en av hennes motspelare.
– Då var det inte särskilt svårt att pressa fram ett lyckligt leende mot kameran, berättar hon i Sommar i P1.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins stora lycka med Hans WahlgrenBrand logo
Christina Schollins stora lycka med Hans Wahlgren

Christina Schollin, 85 och Hans Wahlgren, 86 har varit ett par i 65 år. Under åren som gått har de hunnit få både barn och barnbarn, som känt har många av dem valt att gå i Christinas och Hans fotspår, som framgångsrika underhållare.

Christina Schollin om uppbrottet från Hans Wahlgren

Christina Schollin är en av årets sommarpratare i det populära radioprogrammet Sommar i P1. I avsnittet berättar Christina om en tuff period i hennes och Hans relation.

Det var 1960 då hon fick rollen som Nina när Ingmar Bergman satte upp Tjechovs Måsen. Christina förklarade då att hon lärde sig att inte ta in privatlivet på scen då problemen mellan henne och Hans tog fokus från rollen hon fått till sig.

– Mitt förhållande med med Hans knakade i fogarna, och han valde att göra slut, berättade Christina och fortsatte.

– Jag skrev i dagboken: ”Det är så svårt att koncentrera sig på rollen annat än precis under repetitionerna när man är så nere, så långt man nästan kan komma och jag bara gråter och gråter. Samtidigt som jag begriper att det är just vad Hans behöver just nu, att komma ut och träffa andra – fast helst dock förstås andra grabbar – och leva rullan riktigt ordentligt, så gör det så förbaskat ont för jag älskar honom fortfarande.”

Annons

Svackan i relationen var lyckligtvis kortvarig och kärleksparet hittade emellertid tillbaka till varandra. Från den tuffa perioden tog hon dock med sig en viktig livsläxa.

– Hur många gånger har jag inte under årens lopp suttit i sminklogen med tårarna rinnande över ansiktet och behövt sminka om mig innan jag sprang ut på scenen igen, sade hon och fortsatte.

– Då gäller det att bita ihop och tänka på vad Ingmar Bergman sa: Det är en dödssynd att ta med sig privatlivet in på scenen.

Christina Schollin om flörten med en av sina motspelare

I sommarpratet delar Christina Schollin även med sig av berättelser från en av sina mest kända roller – nämligen den i dramafilmen Änglar, finns dom?

Christina Schollin spelar då rollen som Margareta Günther vars karaktär i filmen blir förälskad i Jan Froman, som spelades av den framlidne skådespelaren Jarl Kulle.

Annons

I avsnittet av Sommar i P1 ser hon tillbaka på inspelningstiden med motspelaren med värme, då Jarl visade stor omsorg mot henne mellan tagningarna – specifikt när de spelade in romantiska scener vid Stockholms skärgård.

– Jag minns med glädje Jarls omtanke med mig dessa dagar på klipporna. Han såg till att jag inte fick frysa mellan tagningarna, beordrade fram koftor och badlakan att svepa in mig i. Jag fick till och med låna hans egen badkappa, säger Christina och fortsätter.

– Då var det inte särskilt svårt att pressa fram ett lyckligt leende mot kameran, trots blåst och rusk.

Christina Schollin fortsätter med att förklara svårigheterna med att spela förälskad om det inte fanns en verklig kemi med motspelaren.

Christina berättar att hon och Jarl jobbade på att få fram just det – vilket förmodligen ledde till att folk trodde att romansen var på riktigt.

– Det måste finnas ömhet och gemenskap också mellan tagningarna. Så vi skrattade och lekte fram kärleksscenerna, då känns det äkta – om det finns en spänning mellan skådespelarna och den jobbade vi på, säger Christina och fortsätter.

Annons

– Många trodde kanske att vi var förälskade på riktigt när de såg oss flörta med varandra i pauserna under filmningen men så var det faktiskt inte.

Vidare avslöjar Christina sitt tycke för motspelaren Jarl Kulle men betonar deras professionella agerande. Hon säger även att Jarl själv uttryckt förtjusning för henne i olika intervjuer.

– Däremot var inte Jarl helt oattraktiv, det tillstår jag villigt och jag vet att Jarl tyckte om mig men vi var båda så professionella så vi höll flörtandet inom filmateljéns väggar, säger Christina och fortsätter.

– Även om Jarl i intervjuer på frågor ”Om han inte var lite förälskad i Christina Schollin?” svarade, ”Visst var jag det, det var alla. Men jag hade ingenting för det, för hon skulle bara hem till sin Hasse hela tiden.”

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

Annons