LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket tjänar Christina Schollin och Hans Wahlgren – se Pernillas lön

12 apr, 2024 
Christina Schollin, Hans och Pernilla Wahlgren
Hans Wahlgren, Christina Schollin och dottern Pernilla har alla jobbat hårt för sina pengar.
Men vem av dem får egentligen den fetaste månadslönen? Det har Hänt tagit reda på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför lämnade Bingo Rimér Julia Franzén egentligenBrand logo
Därför lämnade Bingo Rimér Julia Franzén egentligen

Vi får inte se lite av familjen Wahlgren/Ingrosso i tv och sociala medier. Just nu är Benjamin Ingrosso, 26, ute på Europaturné, Bianca Ingrosso, 29, når ständigt nya framgångar med sina företag och mamma Pernilla Wahlgren, 56, dyker upp i TV4 varje fredag när det vankas Masked singer.

Men Pernilla är ju inte den första i familjen att slå igenom bland svenska folket. Hennes föräldrar, Hans Wahlgren, 86, och Christina Schollin, 86, har båda två en lysande karriär som skådespelare i bagaget. Faktum är att Christina fortfarande är igång, nu senast fick vi se henne i Macbeth på Dramaten.

Annons

Att pengar finns råder det ingen tvekan om, men vem av Pernilla, Christina och Hans tjänar egentligen mest? Hänt har begärt ut deras löner hos Skatteverket!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket pengar tjänar Hans Wahlgren

Hans Wahlgren
Hans Wahlgren har en lång karriär bakom sig.Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 258 500 kronor.

Annons

Det är ingen slump att Hans blev skådis, även hans föräldrar, Ivar Wahlgren och Nina Scenna, jobbade som detta. 1945 gjorde Hans sin första filmroll – endast åtta år gammal. Sedan dess har Hans varit med i otaliga serier och filmer men det är främst i farser och komedier på Stockholms privatteatrar som han har tillbringat sin karriär.

Nu har Hans Wahlgren dock lagt karriären på hyllan sedan många år tillbaka och den enda gången vi får se honom i rutan är när han dyker upp i Wahlgrens värld.

2022 kunde Hans ta ut en månadslön på strax under 22 000 kronor.

Pernilla Wahlgrens månadslön – se siffran här

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren syns i rutan i Masked singer varje fredag.Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 837 300 kronor.

Annons

Pernilla Wahlgren tjänade betydligt mycket mer pengar än sin pappa 2022. Då kunde hon ta ut en månadslön på 70 000 kronor!

– Jag är stolt över att jag vågar vara stolt över att det går bra för mig, har Pernilla Wahlgren sagt till Nöjesbladet om sin ekonomiska situation.

Man kan inte anklaga Pernilla för att ligga på latsidan. Hon jobbar hårt för sina slantar och har ständigt flera järn i elden. Snart är hon aktuell i en ny säsong av Wahlgrens värld på discovery+ och dessutom sätter hon upp showen Happy ending hela våren.

Christina Schollin drar in dubbelt så mycket som dottern

Christina Schollin
Christina Schollin drog in en fin årslön 2022!Charlotte Brunzell/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 740 800 kronor.

Annons

Mest pengar av dessa personer tjänar Christina Schollin. Hon drog in närmare två miljoner kronor 2022 och kunde därmed ta ut cirka 145 000 kronor i månaden. Inte illa!

Och det lär bli ännu mer klirr i kassan för makarna snart. Deras semesterhus Casa Angel ligger nämligen ute till försäljning. Det var sonen Niclas Wahlgren, 58, som delade med sig av bostadsannonsen häromveckan.

Om det här innebär att Christina och Hans har hittat ett nytt hus eller om de helt enkelt känner sig klara med sitt älskade Nerja är dock oklart.

FOTO: TT

Annons