Christina Schollin inte frisk från cancern: "Var en chock"

För sex år sedan drabbades Christina Schollin av cancer. Skådespelaren tvingades att genomgå en intensiv strålbehandling, som har gett henne permanenta strålskador, och ännu är hon inte friskförklarad. "Det var fruktansvärda biverkningar", säger hon till Aftonbladet.

Det var 2011 som Christina Schollin, 79, drabbades av cancer. Till en början anade inte den kända skådespelaren att det var just cancer hon led av, så när läkaren gav henne diagnosen kom det som en chock.

– Det var mer eller mindre en chock när läkaren väldigt allvarligt gav mig beskedet att de hade upptäckt cancer, säger hon i podcasten “Cancerpodden”.

Christina Schollin hade drabbats av analcancer och tvingades direkt till intensiv strålbehandling under sex veckor. Maken Hans Wahlgren, 79, fanns hela tiden vid hennes sida för att stötta henne, både mentalt och fysiskt, då behandlingen gjorde att Christina fick svårt att gå.  I dag, sex år senare, är Christina Schollin ännu inte friskförklarad och går på regelbundna kontroller.

– Jag frågade läkaren när jag blir friskförklarad. Han sa om fem till tio år. Då sa jag att det är jättebra. Då blir jag frisk när jag fyllt 85. Det ser jag fram emot, säger hon till tidningen Aftonbladet.

LÄS MER: Bianca Ingrossos kärlekssorg – svarar på frågorna: “Väldigt jobbigt”

Christina Schollin berättar nu om cancerbeskedet.

Skådespelaren har inte längre ont, men behandlingarna har gett henne permanenta strålskador.

– Det var fruktansvärda biverkningar, men nu har det gått så lång tid att jag lever med de biverkningarna och det går väldigt bra. Man får vara tacksam att det inte är värre, säger hon.

Förutom kärleken Hans, som Christina har varit gift med sedan 1962, har också hela familjen slutit upp för att ge stöd och kärlek.

– Det är otroligt vilken styrka man får av alla närstående som är mer chockade och oroliga än vad man själv var. Det är så laddat det här ordet cancer. Hela livet sätts på sin spets, säger hon.

LÄS MER: Benjamin stöttar Bianca i kärlekssorgen: “Väldigt tufft”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!