ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christina Lindbergs vädjan till Lotta på Liseberg

26 jun, 2023 
Simon Lundh
Lotta Engberg och Christina Lindberg
Christina Lindberg har hunnit med mycket under sin artistkarriär.
Det är dock en sak hon skulle vilja uppleva.
En önskan som innefattar Lotta på Liseberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”Brand logo
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”

Christina Lindberg, 54, har varit med i country- och i dansbandssvängen under en lång tid. 1988 fick hon tillsammans med Lasse Stefanz en monsterhit med låten De sista ljuva åren. En låt som låg på Svensktoppen under 65 veckor mellan februari 1989 och 1990. En låt som många en idag har fina minnen av.

Förutom duetten med Lasse Stefanz frontman Olle Jönsson, 67, har Christina även haft ett eget dansband, Christina Lindbergs orkester. Där hon åkt runt i landet. Något som hon även gjort som soloartist de senaste åren.

Christina Lindbergs längtan efter Lotta på Liseberg

Nu när sommaren är här bertyder det också att de stora scenerna utomhus i Sverige öppnar upp. Både med Allsång på Skansen på SVT och Lotta på Liseberg på TV4.

Just Lotta Engberg, 60, känner Christina väl, men trots det har aldrig frågan om att uppträda på den stora scenen på Liseberg aldrig kommit till Christina.

I ett meddelande till Hänt skriver Christina att hon gärna hade velat vara en del av programmet, trots att det ännu inte skett.

Annons

”Självklart skulle jag vilja vara med. Hoppas dom tänker på mig nästa gång då det är ett program som skulle passat mig, men har inte vetat vem man ska kontakta för att få vara med?”, skriver hon.

Tuffa kampen med maken Tommy – cancer

Även om artisten gärna skulle ställt sig på scen framför Lisebergspubliken, så har hon tillräckligt med uppträdande nu och vill spendera tid med sin man Tommy.

”Min man Tommy är tyvärr inte så bra så är tacksam för att jag nu har bra med jobbuppträdanden”.

Christina har tidigare delat med sig om kampen tillsammans med maken Tommy Lindberg Wigardt. 2019 insjuknande han i cancer. Det handlade om en hjärntumör och lymfkörtelcancer. Sedan dess har han gått igenom flera operationer och tuffa behandlingar som bland annat har lett till komplikationer som lever-och njursvikt.

Nyligen berättade Christina om hur Tommys hälsa sett ut i dagsläget.

”Ja tyvärr har han blivit sämre igen. Dock är cancern borta men han har fått Parkinson och mycket svårt med minnet. Jag är ju en människa som gillar att dela med mig av det positiva i livet. Men ärligt talat är jag helt slut i kropp och själ”, skrev Christina då i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/Tommy Holl/TT

Annons