LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Christina Lindbergs hälsobesked: ”Hoppas det inte blir allt för svårt”

20 jul, 2023 
Johanna Talamo
Christina Lindberg
Den folkkära sångerskan Christina Lindberg har en framgångsrik karriär bakom sig men även många spelningar att se framemot till hösten.
Nu delar hon med sig om hälsobeskedet – samma dag som nyheten om skilsmässan kom:
”Hoppas det inte blir allt för svårt”, skriver hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Lindbergs ärliga ord om Let’s dance:  ”jag fick frågan”Brand logo
Christina Lindbergs ärliga ord om Let’s dance:  ”jag fick frågan”

Dansbandsartisten och country-sångerskan Christina Lindberg, 54 har genom åren blivit en folkkär svensk artist. Hon har gett ut många album och singlar, haft sitt eget dansband vid namn Christina Lindbergs orkester och sjungit med Lasse Stefanz.

Christina Lindbergs framgångsrika karriär

Den folkkära sångerskan har en framgångsrik karriär bakom sig. Hon har sjungit tillsammans med det populära dansbandet Lasse Stefanz och 1988 fick de tillsammans en monsterhit med låten De sista ljuva åren. Under hela 65 veckor låg låten på Svensktoppen och har därefter fått en plats i mångas hjärtan.

Med sitt eget dansband Christina Lindbergs orkester har hon tillsammans med resten av bandets medlemmar också nått Svensktoppen med flera hitlåtar som Ett litet hus intill vägen och Sången till livet. Dansbandet var aktiva mellan 1990 och 1995, de medverkade i både radio och TV samt turnerade på flera platser i Norden.

Annons

De senaste åren har Christina Lindberg turnerat som soloartist och i fjol berättade Christina för Hänt om kampen under coronapandemin och framtidsplanerna.

– Just nu så har jag släppt en singel, en ny låt som heter Man längtar ut. Som jag skrev förra sommaren när jag kände jag klarar inte detta längre. Jag måste få träffa medmänniskor, stå på scenen, jag längtar ut! Då kom den texten till mig, sade Christina då och fortsatte:

– Jag har också föreläst om min bok De första ljuva åren och de alltför tjocka låren och jag bokar jobb! Man är ju så glad nu, för det rullar in. Juli blir en bra månad ser jag nu redan exempelvis. Sedan ska jag förhoppningsvis ut med Svensktoppskalaset. Men vi får se, för alla vill ut och jobba. Nu har problemet blivit att alla ställen är uppbokade istället haha!

Christina Lindbergs hälsobesked – berättar efter skilsmässan

Med många spelningar inbokade till hösten ser framtidskarriären lovande ut för Christina Lindberg. I ett meddelande till Hänt ger hon dock ett tråkigt hälsobesked som förhoppningsvis inte kommer att sätta käpparna i hjulet för den folkkära dansbandsartisten.

Annons

”Jag har en nerv i kläm i nacken. Så dom måste tyvärr operera mig för att få loss den. Jag har ju spelningar hela hösten, Så hoppas det inte blir allt för svårt efteråt”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Christina Lindberg gick dessutom nyligen ut med beslutet om skilsmässa mellan henne och maken sedan 20 år Tommy Wigardt, 62. I ett meddelande till Hänt bekräftar hon uppbrottet och understryker musikens stora betydelse i hennes liv.

”Ja tyvärr så stämmer det. Vi har haft det mycket tufft och det gäller inte bara Tommys sjukdom.Därför tog vi det gemensamma beslutet att skiljas som vänner. Jag älskar honom fortfarande och vad framtiden ger vet man aldrig. Nu ser vi båda framåt och där är musiken mitt liv med album och uppträdande i höst och vinter.”, skriver hon till Hänt.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT/Karina Ljungdahl/TT

Annons