LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sveriges mästerkock-Christian om avhoppet – efter händelsen med frun

25 jan, 2023 
Christian Palmén i Sveriges mästerkock
Christian Palmén är en av deltagarna i Sveriges mästerkock.
Nu berättar han att han hoppade av fjolårets säsong efter händelsen med 17 år yngre hustrun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"Brand logo
Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"

Christian Palmén, 49, är en av de tolv amatörkockar som har chansen att kamma hem titeln Sveriges mästerkock 2023.

Till vardags jobbar han som ICA-handlare på en butik i Trollhättan där han bor tillsammans med sin familj som består av sin hustru Marie Palmén, 32, och deras två barn på ett respektive tre år. Han har dessutom två barn från en tidigare relation.

Det var i fjol som han och hans hustru väntade sitt andra gemensamma barn och det gjorde att han tackade nej till att medverka i Sveriges mästerkock. Hans kompis anmälde honom till programmet för att han skulle få visa vad han gick för i köket, men det passade helt enkelt inte in i livspusslet just då.

– Det var en kompis som sökte till mig förra året. Han tyckte att jag var lite redig i köket och då ville han att jag skulle visa vad jag gick för, berättar Christian för Hänt och fortsätter:

Annons

– Men så väntade vi barn förra året och Inez var inte född då utan hon kom lite senare. Och så ringde dem och då pratade vi lite men då kände jag att när man inte vet vad det är för barn som kommer så vill jag inte ta risken att vara borta och bokad. Man vet ju inte hur länge man kommer vara borta men det är ju ändå några veckor. Så jag sa att jag skiter i det.

Produktionen kontaktade Christian – ett år efter avhoppet

Nu är yngsta dottern ett år gammal och han hade egentligen släppt tanken att söka in till programmet – men så ringde produktionen och frågade varför han inte hade sökt igen.

– Sen i år så kände jag igen att jag skiter i det, min kompis har säkert glömt det tänkte jag. Men så ringde de faktiskt upp från produktionsbolaget och frågade varför jag inte hade sökt, så de kom ihåg mig efter samtalet förra året. Och då hade jag svårt att säga nej så jag sa att jag hade missat det. Så då sökte jag och gick på en casting i Göteborg och på den vägen är det!

Annons

Och tur var väl det för nu har han verkligen fått visa vad han går för – och det räckte hela vägen till topp tolv.

Christian och 17 år yngre hustrun äger butiken ihop

Christian är alltså tillbaka till livet som småbarnsförälder med sin hustru Marie som han dessutom äger ICA-butiken i Trollhättan tillsammans med.

– Det är nästan bara roligt, jag känner att det är lika roligt med barn men just nu när de är små tar de ju ganska mycket tid och de låter en ju inte sova på nätterna. Men annars är det mysigt, berättar Christian och fortsätter:

– Det är en ny mamma, lite yngre. Och vi driver butiken ihop och jobbar ihop.

FOTO: TV4

Annons