LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögren lämnade allt – nu återförenas han med hustrun efter pausen

28 nov, 2023 
Linn Seipel
christer sjögren med hustrun birgitta
Dansbandssångaren Christer Sjögren har en röst många förknippar med julskivor och julturnéer.
Men i år tar han för ovanlighetens skull ledigt, hela julen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Christer Sjögren, 73, är frontfiguren för ett av Sveriges största och mest folkkära dansband, Vikingarna. Gruppen har otaliga hits och Christers röst är det många som känner igen. Nu kommer fansen snart att kunna få höra honom i lite nygammal tappning. Under kommande vår kommer han nämligen turnera runt landets kyrkor och göra ett framträdande med fokus på andlighet.

Christer Sjögren om kyrkturnén Amazing Grace – premiär våren 2024

– Det ska verkligen bli roligt att komma ut på turné igen och möta publiken runt om i landet. Denna gången blir det från Elvis breda repertoar och några av mina personliga favoriter i genren andliga sånger samt låtar från Vikingarna. Kyrkorummet gör att den musikaliska känslan och betydelsen av låtarna växer en dimension till, säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande om turnén Amazing Grace som kom under tisdagen.

Annons

Men tills dess verkar Christer Sjögren, för ovanlighetens skull, ta en liten paus. Han är ju en artist som många förknippar med julen, då han gjort flera julskivor och julturnéer både med Vikingarna och som soloartist.

Christer Sjögren tar ledigt i jul – spenderar tid med familjen

Men i en ny intervju med NWT berättar han att i år ska han avnjuta en ledig jul. Han har inte bokat in några konserter fram tills att kyrkturnén drar igång, 29 februari 2024.

– Jag upptäckte att musiken får en annan dimension i kyrkan, säger Christer Sjögren till den värmländska tidningen. Han fortsätter:

– Den kom att kännas viktig på något sätt. Betydande. Både för mig och publiken. Efter turnén med Carola körde jag sju år på raken med olika gästartister – från Charlotte Perrelli till Pernilla Wahlgren. Ett år fyllde vi Globen.

Rimligt att anta är att Christer planerar att spendera tid hemma med frun Birgitta Sjögren, 73, dottern Charlotta Sjögren, 53, och barnbarnen Norah och Nellie. Han har tidigare berättat om hur de ofta blivit åsidosatta till fördel för artisteriet.

– Jag umgås mycket med familjen på ett sätt jag inte haft så mycket tid för tidigare. Min dotter Charlotta bor numera nära oss på Hammarö och mina barnbarn har ju blivit stora. Jag är så glad över att det går bra för barnbarnen. De har framtiden för sig. sa han tidigare i år till Hemmets journal.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Karin Törnblom/TT

Annons