ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Sjögren förgiftad av misstag: “Höll på att gå riktigt illa”

07 nov, 2023 
Christer Sjögren
Christer Sjögren syns inte allt för ofta till i rampljuset längre.
Men när Hänt pratar med vännerna och musikerna Marcos Ubeda och Magnus Johansson berättar de om gången då Christer blev matförgiftad.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Christer Sjögren, 73, är en av Sveriges största dansbandsmusiker och hans Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med hits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget blue Hawaii har han fans i alla åldrar.

Sedan 1970 är han gift med hustrun Birgitta Sjögren, som han även har dottern Charlotta Sjögren ihop med.

Efter en framgångsrik karriär håller sig Christer idag något utanför rampljuset. Men när Hänt träffar artisterna Marcos Ubeda och Magnus Johansson inför deras stora jubileumsturné med Tommy Nilsson, berättar de om en speciell händelse som inträffade dansbandsstjärnan.

Christer Sjögren blev matförgiftad – vännen avslöjar

De råkade nämligen förgifta Christer med vetegräs.

Annons

– Vetegräs? Ja, vi har ju faktiskt sänkt några artister genom åren. Christer Sjögren, för han överdoserade lite av våra kosttillskott, säger Marcos och fortsätter:

– Han blev så sjuk så han var på väg att ställa in. Men vi fick upp honom sen på eftermiddagen.

Vetegräs är alltså ett livsmedel, det liknar gräset vi har i trädgården, med långa och smala gröna strån. Vetegräs är mycket näringsrikt och utmärker sig främst för sitt rika innehåll av klorofyll, fiber och basbildande mineraler.

Vetegräs är ett perfekt sätt att höja näringsintaget till vardags, och är även populärt som en del av en detox eller renande kur, där ett högt fiberinnehåll i kombination med rena och näringsrika livsmedel är av stor vikt.

Christer Sjögren: ”Spydde hela natten”

– Ja, det var vetegräs. Vetegräs är ju liksom allmänt väldigt bra. Ja, du mår ju väldigt bra av vetegräs. Men om du aldrig har ätit vetegräs och så överdoserar du, för han är ju en sån som vill att det ska ge effekt.

– Det var jag som höll upp, jag kanske la några skedar för mycket. Och så blev han så dålig så han spydde hela natten. Ja, det höll på att gå riktigt illa faktiskt. Men han återhämtade sig.

FOTO: Lizzie Larsson/TT / TV4Play

Annons