Chris O'Neills svek mot gravida Madeleine: "Till slut orkade han inte bära på hemligheten längre"

Gång på gång har han svikit gravida Madeleine. Nu kan tidningen Hänt i Veckan berätta om Chris O'Neills mörka hemlighet.

Det var i början av februari i år som gravida prinsessan Madeleine, 32, tillsammans med maken Chris O’Neill, 40, och lilla Leonore, 1, lämnade New York för att satsa på ett liv i Stockholm.

På ansökan till Skatteverket kryssade Madeleine i alternativet ”Jag ska bo i Sverige”. Hon valde inte heller att tidsspecificera sin vistelse utan skrev istället ”permanent”.

– Nu och framöver är Stockholm basen för familjen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen i samband med prinsessparets flytt till Sverige.

Madeleine och Chris O'Neill har hamnat i djup konflikt på grund av flytten. Foto: IBL

Madeleine och Chris O’Neill har hamnat i djup konflikt på grund av flytten. Foto: IBL

Därför var det många som höjde på ögonbrynen när det nyligen avslöjades att Chris, efter mindre än tre månader i Sverige, har valt att utvandra. Sedan den 22 april är han folkbokförd i Storbritannien. Någon gång i höst kommer även Madeleine, Leonore och den kommande bebisen flytta dit.

– Chris affärsverksamhet är främst i England. Nu är han där och förbereder ett nytt boende för familjen, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Chris har varit minst sagt frånvarande den senaste tiden och missat flera viktiga evenemang och familjesammankomster.

Han deltog inte i kungens födelsedagsfirande på valborgsmässoafton och prins Carl Philips svensexa i Aten. Hovet lät nyligen meddela att han inte heller tänker delta i det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen den 6 juni.

Dock dök han, om än oväntat, upp på Carl Philips och Sofias lysning härom veckan, ett beslut som förvånade många eftersom han hela tiden varit tydlig med att han var upptagen med ”andra åtaganden”.

Chris O'Neill dök trots allt upp på lysningen – men såg oerhört sammanbiten ut. Foto: IBL

Chris O’Neill dök trots allt upp på lysningen – men såg oerhört sammanbiten ut. Foto: IBL

Enligt Hovet lyckades han rensa schemat i sista sekund. Rykten skvallrar dock om det var svärfar kungen som tog honom i örat och röt ifrån på skarpen…

Hovet har gång på gång tagit Chris i försvar och hävdat att han är en mycket upptagen finansman och att jobbet upptar en extremt stor del av hans tid. Men enligt en källa med god insyn är det inte hela sanningen.

– Chris trivs helt enkelt inte i Sverige. Livet här blev inte vad han hade tänkt sig. Han har varit väldigt nere den senaste tiden vilket såklart har påverkat hela familjen.

Chris O'Neill trivs inte i Sverige och känner sig uttråkad. Foto: IBL

Chris O’Neill trivs inte i Sverige och känner sig uttråkad. Foto: IBL

Chris har ju levt ett minst sagt utsvävande liv genom åren och bott i mångmiljonstäder som London och New York. Han levde ett jetset-liv med lyx och flärd och exklusiva fester innan han träffade Madeleine och hans “vardag” var så långt ifrån lilla Stockholm och Hovstallet som man bara kan komma.

– Han har in i det längsta valt att inte säga något för att inte såra Madeleine. Men till slut orkade han inte bära på hemligheten längre. Han klarar inte av att bo på lilla Östermalm. Han känner sig instängd och uttråkad.

Madeleine har varit väldigt tydlig med att hon vill bo och uppfostra sina barn i Sverige – en dröm hon nu abrupt tvingas att ge upp.

– Hon kände inte att hon hade något val, säger källan.

Mer kungligt:

Här är de 12 sötaste bilderna på prinsessan Estelle

Madeleine kan missa Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop

Sofia Hellqvists stilresa – vilken outfit tycker du är snyggast?

SENASTE NYTT!