TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Madeleine kan missa Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop

24 dec, 2014 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Dubbel lycka i kungahuset i juni. Prinsessan Madeleines föder sitt andra barn och prins Carl Philip gifter sig med kärleken Sofia Hellqvist. Hovexperten Sten Hedman säger att händelserna kan krocka.
Annons

En sådan kungayra! Sedan prinsessan Madeleine, 32, och maken Chris O’Neill, 40, berättade att de väntar sitt andra barn i sommar har det varit idel glada miner i kungahuset. När paret anlände till Svenska Akademiens högtidssammankomst i Börshuset den 20 december strålade Madde stort mot fotografer och press.

Prinsessan Madeleine strålar av lycka efter tillkännagivandet att hon väntar sitt andra barn. Foto: Bulls
Prinsessan Madeleine strålar av lycka efter tillkännagivandet att hon väntar sitt andra barn. Foto: Bulls

Nu säger hovexperten Sten Hedman att babyfödseln kan krocka med prins Carl Philips, 35, och Sofia Hellqvists, 30, bröllop den 13 juni.

– Prinsessan Madeleine är antagligen i fjärde månaden. Så födseln och Carl Philips bröllop kan mycket väl kollidera. Det behöver inte vara någon katastrof. Men det är lite bökigt, säger han till Hänt.

Nästa fråga är: Var ska Madeleine föda? Lillsessan Leonore, 10 månader, föddes på Presbyterian Hospital i New York den 20 februari 2014 men efter beskedet tidigare i dag om att Madeleine och prinsessfamiljen flyttar hem till Europa är saken oklar.

Annons

– Skulle hon föda i Sverige kan hon ju övervara bröllopet. Föder hon i New York skulle hon knappast kunna lämna babyn och sticka över för att vara med på sin brors vigsel. Födseln är en vacker händelse så det ska inte störa, om det inte sker samma dag, fortsätter Sten Hedman.

Nu råder febril planering för att sy ihop Carl Philip och Sofias bröllopsarrangemang i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. För kungaparet bjuder alltså även detta år på stora händelser. De saknar däremot att vara nära lilla Leonore.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf med nyfödda prinsessan Leonore 2014. Foto: Photo The Royal Court, Sweden
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf med nyfödda prinsessan Leonore 2014. Foto: Kungahuset

– Silvia och Carl-Gustaf är jätteglada över att bli morföräldrar igen. Kungen är mycket barnkär och gullig med sina barnbarn. Han tycker det är kul att sitta barnvakt, säger Sten Hedman.

Mer kungligt:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons