Chris O'Neill avslöjar: "Det var aldrig meningen att flytta till Sverige"

I höst bär flyttlasset av till London. Nu berättar Chris O'Neill varför han och prinsessan Madeleine aldrig hade tänkt stanna i Sverige.

Under åren i New York kritiserades prinsessan Madeleine, 33, för att ta emot apanage trots att hon inte bodde i Sverige och kunde delta i kungafamiljens alla offentliga åtaganden. Den kritiken riskerar nu att väckas på nytt när hon och barnen prinsessan Leonore, 1, och prins Nicolas, fem veckor, lämnar Sverige och följer efter Chris O’Neill, 41, till London.

– Komma till Sverige var bara tillfälligt. Det var aldrig meningen att flytta till Sverige. Planen från början var att vi skulle bo i London, men så kom födseln och då planerade vi att vara i Stockholm under den perioden, säger Chris i en exklusiv intervju med Johan T. Lindwall för Expressen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill deltog tillsammans med dottern Leonore på prins Carl Philips bröllop i juni.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill deltog tillsammans med dottern Leonore på prins Carl Philips bröllop i juni. Foto: All Over Press

Chris flyttade till England redan i april på grund av sitt jobb som chef på det brittiska företaget Wilton Payments Limited som ägs av hans svåger John D’Abo. Flytten från Sverige innebär att han slipper den flygpendling han tvingats till tidigare.

Liksom den senaste tiden kommer han inte heller kunna vara närvarande vid alla kungliga högtider framöver, däremot kommer Madeleine “vara i Sverige hela tiden på officiella saker”.

– Jag och Madeleine har nu tagit beslutet att vi ska bo i London för att jag ska kunna sköta mitt jobb. Jag vill inte på kvällen komma hem till ett hotellrum själv. Jag vill komma hem till familj och äta middag tillsammans. Allt annat är inte viktigt. Det är jag som sätter maten på bordet. Jag måste i första hand tänka på vår lilla familj, säger Chris O’Neill till Johan T. Lindwall.

Sonen Nicolas föddes den 15 juni, bara två dagar efter sin morbrors bröllop. Foto: Kungahuset

Sonen Nicolas föddes den 15 juni, bara två dagar efter sin morbrors bröllop. Foto: Kungahuset

Miljonären har kämpat med en badboystämpel sedan start och den blev troligtvis inte bättre av att han inför bröllopet 2013 avsade sig prinstitel till förmån för sin karriär. Själv tror finansmannen att hans privata sida kan ha bidragit till den negativa bild som som många har av honom.

– Jag skulle ha varit mer öppen, men samtidigt har jag inte samma officiella roll som Madeleine. Det är inte min roll att förklara mig. Det är som i övriga livet, en massa plus- och minussidor. Jag måste dock vänja mig vid att vara en offentlig person.

Inför familjens slutgiltiga flytt i höst njuter kvartetten av den svenska sommaren med resten av kungafamiljen på Sollidens slottsområde på Öland.

– Vi har fantastiska dagar. Vi cyklar, gör utflykter. Leonore upptäcker den fantastiska fruktträdgården. Vi har underbara dagar. Sedan leker kusinerna med varandra och trivs ihop, säger Chris O’Neill till Expressen.

 Andra läser också: 

Prinsessan Madeleines svåra dilemma – Chris vägrar flytta till Sverige

Hänt-TV pratar med hovexperterna: ”Sofia kommer sköta sig bättre än Chris O’Neill”

Här är första bilden på prinsessan Madeleines och Chris O’Neills son

FRÅN FÖRSTASIDAN