Chocken i Gift vid första ögonkastet: "Oh my God!"

Chocken i Gift vid första ögonkastet "Vi har dejtat förut"

Det är dags för paren att träffa varandra för första gången i Gift vid första ögonkastet. Alla är nervösa inför mötet – vilket inte blir bättre när det visar sig att två av deltagarna dejtat tidigare.

I realityserien Gift vid första ögonkastet låter sex modiga singlar en expertpanel hjälpa dem att hitta sin perfekta partner. Första gången de träffas är vid altaret och därefter ska de leva tillsammans som gifta i fyra veckor.

I kvällens avsnitt ska alla tre paren få tillfälle att träffas för första gången och tillbringa en helg tillsammans. Äntligen ska de få utbyta erfarenheter med andra som förstår. Nerverna innan verkar vara blandade, några är nervösa, andra tycker det känns onödigt men det finns även en förväntan.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Det första nygifta paret som anländer till gården där de ska tillbringa helgen är Jannica Levin, 29, och Magnus Nilsson, 33. Det andra nygifta paret Miha Alvesson Due Billing, 28, och Niclas Gråberg, 31, kommer fram strax därefter och paren hälsar lite nervöst på varandra.

Vad hälften av gruppen inte vet i det läget är att en person från varje par har dejtat varandra tidigare.

– Först såg jag det bara på avstånd så då ser jag inte att det är hon. Sedan när vi skakade hand första gången, då var det liksom shit, alltså det här är ju så sjukt, säger Magnus Nilsson.

Även Miha känner igen Magnus, men i grupp väljer båda två att inte säga något.

– Oh my god, oh my god, jag känner igen den här killen så mycket. Det är en kille jag har dejtat som är med i det här. Så att ja, världen är superliten, Stockholm är jättelitet. Det här blir konstigt, säger Miha när hon är ensam.

”Ghostade mig”

Miha och maken Niclas går till sitt rum för att bära in väskorna och då passar Miha på att snabbt berätta.

– Jag tror att jag har vart på dejt med den där killen, säger Miha och skrattar.

Hon menar dock att hon inte vet om Magnus förstod att det var hon och tycker det är jobbigt att veta om hon ska ta upp det i gruppen eller inte. Om han inte berättat kanske hon tar illa vid sig att alla andra visste innan, utom hon.

– Det kan bli jättejobbigt om inte han har sagt någonting till henne, säger Miha

Det visar sig att Miha och Magnus var på en dejt förra året, men att han slutade höra av sig efteråt.

– Helt okej dejt. Det var han som ghostade sedan, säger Miha till Niclas.

Miha och Niclas slår sig ner med Jannica och Marcus och det blir uppenbart att Jannica fortfarande inte vet någonting. Men plötsligt droppar hon en kommentar som hade kunnat betyda att hon visste, trots att hon faktiskt inte gjorde det.

– Som när vi skulle åka hit. Vi bara “tänk om det är någon i de andra paren som man själv har dejtat eller känner eller är någon bekant. Man bara hej”, skrattar Jannica.

Det går nästan att ta på den pinsamma stämningen som lägger sig efter Jannicas kommentar. Miha försöker snabbt att komma bort från situationen genom att fråga vad klockan är och säger att hon måste gå och göra salladen.

Omöjligt att ha fullständig kontroll

Efteråt passar Magnus på att gå bort med sin maka en bit från de andra, för att han till slut känner att han vill berätta och vill inte ta det inför de andra.

– Okej, så Miha är ditt ex? Casanovan!, säger Jannica och skrattar.

– En 45 minuters dejt i Gamla stan, påpekar Magnus.

– Alltså det är ju bara så pinsamt, är det inte?, säger Jannica efter en stund.

Enligt en av relationsexperterna i programmet, Satu Hirsch Fjellstedt, så var detta knappast något de kunde förutse.

– Det är klart att vi experter gör vårt yttersta för att kartlägga våra deltagare och hitta individer som verkligen inte har med varandra att göra. Vi kan omöjligt ha en fullständig kontroll över vilka de här personerna har träffat tidigare i sina liv, säger Satu.

Gift vid första ögonkastet sänds på SVT1 kl 22.00 på söndagar.

LÄS MER: Gift vid första ögonkastet-profilen Niclas kritik mot SVT

LÄS MER: Så gick det för kärleksparen efter Gift vid första ögonkastet

FOTO: SVT