Charlotte Perrelli om kritiken efter beslutet för sonen Angelo

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli har fyra barn.
Nu berättar hon om kritikstormen hon fick efter beslutet kring äldsta sonen Angelo.
– Lilla Angelo var bara en månad, säger hon.

Hero-sångerskan Charlotte Perrelli är en av Sveriges mest folkkära artister som ständigt har många bollar i luften. Men trots att hon år efter år blivit hyllad av många har alla år i offentligheten även lärt henne hur det är att ständigt ta emot kritik från okända människor. I Jukeboxen i P4 med Nanne Grönvall berättar hon om hur det varit, och om reaktionerna hon mötts av när hon gjort karriär som småbarnsförälder.

Kritikstorm mot Charlotte Perrelli efter beslutet med sonen Angelo

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis vassa svar – efter elaka kommentaren

Idag får kvinnor som kombinerar karriär med familjeliv fortfarande kritiserande kommentarer om det. Men för nästan tjugo år sedan var det ännu värre. Nu berättar Charlotte om kritikstormen som kom mot henne när hon jobbade som programledare för Melodifestivalen bara en månad efter att sonen Angelo hade kommit till jorden.

– När jag fick mitt första barn var jag programledare för Melodifestivalen och vi turnerade runt i hela Sverige såklart. Då var Angelo en månad gammal och jag fick mycket kritik för att jag jobbade för mycket och för tidigt, och att jag minsann borde varit hemma och sådär. Så har man otur så går man på de där människorna som tycker en massa. Så är det ju, säger hon och fortsätter:

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– På den tiden hade man inte sociala medier, men däremot så var tidningarna på en mycket mer. De klockade hur länge jag ammade och skulle skriva dagbok för lilla Angelo som bara var en månad.

Får kritik även idag

Men sedan dess har Charlotte blivit mamma tre gånger till, och även fast kritiken är detsamma har hon märkt stor skillnad på hur den framförs.

– Jag har ju fått barn nu på senare tid också. Men då är det ju på sociala medier kritiken kommer och då får man ju en mer direktkommunikation med alla människor som vill tycka, och som anser sig ha rätten att kommunicera med en. Förr i tiden kunde man ju aldrig kommunicera med en offentlig person på det sättet, men idag kan man skriva ett direktmeddelande till vem som helst, säger hon innan hon fortsätter:

– Och det är ju inte alltid så jättekul faktiskt.

LÄS OCKSÅ: Hårda kritiken mot Charlotte Perrelli – efter Stjärnorna på slottet

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli försvarar tidigare pojkvännen efter kritiken

Senaste nytt